Nieuws Actueel

Gepeste kapper vervolgd

Ivar Penris | Foto: Marnix Schmidt 13 januari 2016

Gepest Kapper Vervolg

De kapper uit Kanaleneiland die afgelopen zomer tijdens een opstootje met treiterende jongeren een agent met een schaar verwondde, wordt vervolgd voor mishandeling. De treiteraars gaan vrijuit. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie, bericht het AD.

Makki Ouari was de overlast en terreur van rondhangende jonge mannen bij het winkelcentrum aan de Marco Pololaan die dinsdagavond in juli zo beu, dat hij verhaal bij ze ging halen, met de schaar nog in zijn hand. De politie probeerde het opstootje tussen Ouari en de drie mannen van 18, 23 en 27 jaar te beëindigen. Daarbij raakte een agent gewond aan zijn hand door de schaar van de kapper. Of Ouari de agent bewust verwondde, moet tijdens de rechtszaak blijken.

Niet strafbaarOuari en de drie pestkoppen werden opgepakt, maar na enkele dagen weer vrijgelaten. Het politie-onderzoek dat daarop volgde, geeft het Openbaar Ministerie volgens een woordvoerder voldoende aanleiding de 45-jarige Ouari te vervolgen. Zijn drie 'tegenstanders' gaan vrijuit, omdat hun provocerend gedrag niet strafbaar is, maakte de politie eerder al bekend.

"Ik begrijp het niet", zei Ouari gistermiddag. "Ik ben een hardwerkende burger die moet boeten omdat hij zijn zaak wil beschermen. Geen verkeerd woord over de politie, want die doet echt goed haar best om ons te helpen."

Ouari runt de kapperszaak in het winkelcentrum op de hoek van de Vasco de Gamalaan en de Marco Pololaan al 22 jaar. Al die tijd zegt hij last te hebben gehad van jongeren die zijn klanten intimideren. "Die blagen van soms nog geen 15 jaar staan met hun borst vooruit tegen Makki aan te duwen. Dan houdt het een keer op", zei Ouari's broer destijds over het incident.

Overlast neemt niet afVolgens Ouari is overlast door de uitbarsting in juli niet afgenomen. "Die jongens die er toen bij waren, zie ik niet meer. Maar er komen andere voor in de plaats."

Ouari moet zich op 26 februari voor de rechter verantwoorden voor mishandeling van een ambtenaar in functie. Tegen zijn belagers heeft het Openbaar Ministerie geen bewijs voor geweldpleging gevonden.

Vervolging van Ouari betekent niet automatisch dat hij wordt bestraft. Gezien de omstandigheden kan het OM er ook voor kiezen Ouari wel als schuldige aan te wijzen, maar geen straf te eisen.