Nieuws Actueel

Gewonden door incident in datacenter van Google

Drie mensen zijn gewond geraakt bij een incident in een van de datacenters van Google in de Amerikaanse staat Iowa. Ze moesten volgens lokale media naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk of dit incident verband houdt met het tijdelijk vastlopen van de website en zoekmachine van Google maandagavond. Veel mensen deden rond dezelfde tijd melding van een storing.

ANP 9 augustus 2022

ANP090822048 1

Alphabet, het moederbedrijf van Google, kon tegenover persbureau Bloomberg nog niet meteen reageren. Een woordvoerder van het bedrijf liet aan SFGate, een lokaal medium uit San Francisco, weten dat het op de hoogte is van "een elektrisch incident dat plaatsvond in Google's datacenter in Council Bluffs, Iowa, waarbij drie personen gewond raakten die nu behandeld worden". Het voorval wordt nog nader onderzocht.

Op de Amerikaanse website Downdetector, waar mensen storingen kunnen melden, kwamen maandagavond rond 21.00 uur New Yorkse tijd meer dan 40.000 meldingen binnen. De website van Google wilde niet laden en mensen zeiden ook geen zoekopdrachten te kunnen uitvoeren. Ook in Taiwan en Japan werden problemen gemeld. Dit soort storingen van de site en zoekmachine van Google komen nauwelijks voor. Een uur later waren de problemen opgelost.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws