Nieuws Actueel

Gisteren een vliegveld, vandaag een kasteel. Bliksembeveiliging is maatwerk.

Michiel Hartmann was verrast toen hij recent in Deventer werd gekozen tot Ondernemer van het Jaar. De eigenaar-directeur van Schaap Bliksembeveiliging verklaart zijn succes.

René Vorderman 30 maart 2017

Schaap bliksembeveiliging

,,Zowel bij klanten als medewerkers staat continuïteit voor ons voorop. Dat zie je aan lange klantrelaties en dienstverbanden. We hebben ruim 30 werknemers. Verder gelden bij ons ouderwetse normen en waarden, zoals afspraken nakomen en eerst sparen en dan pas uitgeven."

Hoe omschrijft u de bedrijfscultuur?

,,Schaap is een familiebedrijf, sinds 1779 gevestigd in Deventer. Mijn vrouw werkt ook in het bedrijf, ik ben van de aangetrouwde kant. We hebben een platte organisatie. Goed met elkaar omgaan is de basis. We werken volgens de meester-leerling methode."

Volgens welke filosofie onderneemt u?

,,Wij willen niet per se de grootste zijn, maar wel de beste. Qua kennisniveau steken we met kop en schouders boven de rest uit. Bliksembeveiliging blijft een uitdaging, het is geen trucje dat je telkens toepast. We kijken altijd naar de situatie, de klant en het pand en maken een risicoanalyse. Als een beveiligingssysteem niet nodig is, zeggen we het ook. We staan te boek als objectief. Daardoor liggen we goed in de markt."

U doet wereldwijd advieswerk. Op het gebied van deskundigheid staat Schaap internationaal in de top 10. Wat is het geheim?

,,Wij monteren beveiligingssystemen op allerlei gebouwen. De ene dag zitten we in de verkeerstoren op Schiphol en een dag later boven op een kasteeltje. Onze mensen leveren maatwerk voor elk daktype. Zonnepanelen zijn de uitdaging van deze tijd. Ze hebben een behoorlijk risico op blikseminslag. Hoe beveilig je die zo efficiënt en goedkoop mogelijk? Ik school mezelf bij door in commissies te zitten en geregeld in de studieboeken te duiken. Op internationale wetenschappelijke conferenties vergaar ik nieuwe kennis."

Wij willen niet de grootste, maar de beste zijn

Michiel Hartmann, eigenaar-directeur Schaap Bliksembeveiliging