Nieuws Actueel

Groen licht voor trampolinepark in Zwolle

Als alles meezit kan eind dit jaar trampolinepark Rebound World in Zwolle de deuren openen. Afgelopen week is de vergunning door de gemeente verleend.

Van onze redactie 5 april 2016

Trampoline Springen Turnen Thinkstock

Het trampolinepark komt op bedrijventerrein De Vrolijkheid, tussen de Ossenkamp en de Ceintuurbaan. Met een oppervlakte van 1500 vierkante meter moet het een van de grootste indoor trampolinehallen van Nederland worden, met talloze mogelijkheden.

Zo komt er een dunkruimte met baskets, een serie trampolines waar trefbal op gespeeld kan worden en een ninjaruimte, met niet alleen horizontale, maar ook schuin geplaatste trampolines. Ook komt er een zone waar extra hoge sprongen gemaakt kunnen worden met valbescherming in de vorm van luchtkussens.

Duurt langHet bedrijf MKIS uit Dubai zit achter het initiatief. Woordvoerder Wim Plaggenburg gaf eerder aan al dit voorjaar te willen openen, maar de gemeentelijke procedures duurden lang, zegt hij. Nu de vergunning een feit is kan een verbouwing voorbereid worden en kunnen de trampolines in Amerika besteld worden.

Plaggenburg verwacht geen bezwaren tegen de verleende vergunning. "Zoals het er nu naar uitziet mikken we op de opening in het vierde kwartaal van dit jaar." Trampolineparken schieten de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond maar in Zwolle ontbreekt zo'n speelmogelijkheid op dit moment nog.