Nieuws Actueel

Groningse ondernemers enthousiast over nieuwe energiebronnen

Tijdens een informatieavond over zonnepanelen in de Coendersborg in Groningen waren ruim honderd ondernemers aanwezig. Het inzetten van nieuwe energiebronnen blijkt een actueel onderwerp te zijn voor ondernemend Groningen. Dit bericht de Groninger Ondernemerscourant woensdag.

De Ondernemer 10 februari 2016

Hyet Solar Zonnepanelen

Lees ook: Groningen en ondernemersfonds financieren SDE-aanvraag

De informatieavond werd georganiseerd door de bedrijvenverenigingen VBGW, VBNO en VBZO. Voorzitter van de VBGW Klaas Holtman vertelt tegenover de Groninger Ondernemerscourant: "Juist omdat zonnepanelen nog weleens als ‘gedoe’ worden gezien door ondernemers, hebben wij als bedrijvenverenigingen besloten om de ondernemers hierin optimaal te ontzorgen."

Om deze ontzorging te realiseren hebben de partijen Grontmij Nederland B.V. de opdracht gegeven om zoveel mogelijk ondernemers in Groningen te laten profiteren van de regelingen die er op dit moment voor zonnepanelen beschikbaar zijn. “Onze doelstelling is om ondernemers in Groningen hier optimaal van te laten profiteren, zodat er geen subsidiemiddelen onbenut blijven.”