Nieuws Actueel

Guust (10) en Sjef (12) Lane aan roer lasergamebedrijf

Lasergame Verhuur Westland wordt het komende jaar gerund door twee bijzonder jonge interim-directeuren. Monsternaren Guust (10) en Sjef (12) Lane nemen het roer van de 10-jarige ondernemer Rens Zuijderwijk over, die voor een jaar vertrekt naar het Afrikaanse Namibië, schrijft het AD.

Foto: Jacques Zorgman 9 augustus 2016

08082016 Lasergame04 JZ

Zijn moeder Judith Zuijderwijk geeft uitleg: "Dit avontuur wilden we al een tijdje graag aangaan, maar wat moest er gebeuren met het bedrijf van Rens? Het loopt namelijk nogal goed. Vorig jaar rond deze tijd hadden we zo’n zestien guns om te verhuren met alles erop en eraan. Nu gaat het al om 70 laserpistolen. Dat vereist planning en organisatie. Iets wat vanuit Namibië niet te overzien is."

Interim-directeur

En dus ging Rens in zijn buurt op zoek naar een interim-directeur. "Guust had al vaker geholpen bij de verhuur", vertelt Judith. "Hij vond het leuk om gebruiksaanwijzingen te geven aan mensen die guns kwamen huren en dat ging ook goed. Reden genoeg om te vragen of hij het over wilde nemen." En dat zag de 10-jarige Guust wel zitten. Hij krijgt hulp van zijn 12-jarige broer Sjef. "Zijn ouders omschreven hem als een ietwat verlegen jongen en dan kan dit bedrijfje wel helpen. Voor Rens heeft het ook bijgedragen aan zijn ontwikkeling. Afgezien van de planning bijhouden, deed hij alles zelf. Dat het succesvol is gebleken, heeft bijgedragen aan zijn zelfvertrouwen."

Afstand

Net als bij Rens worden Guust en Sjef ondersteund door hun ouders bij het runnen van het bedrijf. Rens blijft op afstand oook nog reserveringen verwerken.