Nieuws Actueel

Gymeyes brengt video-analyse naar de sportschool

Gymeyes is een nieuwe app waarmee sporters hun oefeningen kunnen analyseren door middel van actiecamera’s. De startup van ondernemer Mitchell Warmerdam (23) haalde vorig jaar 100.000 euro op en lanceert de komende weken in dertig verschillende sportscholen.

De Ondernemer 18 april 2017

Mitchell warmerdam gymeyes camera workout sportschool 1

Gymeyes installeert camera's in sportscholen waarmee sporters hun oefeningen kunnen filmen. De gebruiker filmt via de app een oefening vanuit meerdere hoeken en kan de beelden analyseren, eventueel met feedback van een trainer.

Trainer

De Gymeyes app is voor leden van de sportscholen gratis. Sporters kunnen in de app hun training analyseren en om feedback vragen. De trainer in de sportschool ontvangt dan automatisch de video en kan direct reageren met tips. De Gymeyes app activeert leden om zich bewuster te worden van techniek en uitvoering.

Premium sportscholen

Warmerdam mikt met zijn businessmodel op premium sportscholen die zich met extra begeleiding willen onderscheiden van low-budget sportscholen. "Wij vragen een maandelijkse contributie van de sportschool op basis van het aantal gebruikers", zegt Warmerdam. "Sportscholen zijn gewend om veel geld te investeren in apparatuur waarvan ze vaak niet weten hoe vaak het wordt gebruikt. Met Gymeyes betalen ze alleen voor de waarde die wordt geleverd."

Progressie

Gymeyes ziet een toenemende vraag onder sporters naar goede begeleiding voor het behalen van betere resultaten. In de topsport wordt al langer gebruik gemaakt van videotechnologie om progressie te boeken. Maar voor de recreatieve sporter die stappen wil maken was dit tot nu toe moeilijk bereikbaar.

Video-analyse

“Het idee is ontstaan vanuit mijn eigen behoefte”, zegt oprichter Warmerdam. "Ik stond regelmatig in de sportschool, maar had vaak het idee dat ik mijn oefeningen verkeerd uitvoerde. Door te praten met topsporters kwam ik erachter dat video-analyse de beste oplossing is."

Lees ook: Winston Gerschtanowitz lanceert online fitness met BN'ers

Ondernemersavontuur

Warmerdam bouwde een app terwijl hij nog werkte voor Booking.com en testte zijn product in meerdere sportscholen in Amsterdam. “Iedere lunchpauze haastte ik mij op de fiets naar de sportschool om mijn app te testen. Terwijl mijn collega’s aan het lunchen waren, stond ik in de gym. Als de pauze om was, zat ik weer netjes achter mijn computer op kantoor". Vorig jaar zegde Warmerdam zijn baan op en ging het ondernemersavontuur aan. "Dat is de beste beslissing die ik ooit heb genomen.”

Dertig sportscholen

In totaal zijn dertig sportscholen aangesloten voor de lancering. Daar worden de komende weken actiecamera’s geïnstalleerd, die leden met de app kunnen gebruiken.

In de lunchpauze bij Booking.com haastte ik mij naar de sportschool om mijn nieuwe app te testen

Ondernemer Mitchell Warmerdam