Nieuws Actueel

Half miljard naar 'wereldwijde koploper' biowetenschappen in Delft

Speciaalchemiebedrijf DSM gaat samenwerken met ASR Dutch Science Park Fund om de Biotech Campus Delft (BCD) verder te ontwikkelen tot "wereldwijde koploper" in biowetenschappen, maakte DSM bekend. Daarbij gaat het fonds van verzekeraar ASR de komende jaren honderden miljoenen euro’s investeren in de campus, onder andere in nieuwbouw en in de aankoop van kantoren en laboratoria.

ANP 6 april 2023

ANP060423060 1

De deal behelst onder meer dat het ASR-onderdeel bestaande kantoren en laboratoria koopt, die DSM verhuurt aan startende bedrijven. Daarnaast wil de investeerder over een periode van twintig jaar tot zo’n 500 miljoen euro steken in vastgoed op het terrein. DSM blijft eigenaar van het Rosalind Franklin Biotech Center en de Biotech Campus Delft, inclusief infrastructuur en voorzieningen.

DSM gaat de toegankelijkheid van de campus verbeteren en draagt zo zorg voor de langetermijnontwikkeling van de locatie.

Leidende rol

De Biotech Campus Delft brengt onder meer gerenommeerde onderzoeksinstituten, start-ups, fermentatie-expertise en commerciële activiteiten samen op één locatie. "Door deze samenwerking zal de Biotech Campus Delft als fermentatie- en bioscience hotspot een leidende rol spelen in de wereldwijde overgang naar een duurzame, bio-based economie", aldus DSM.

DSM investeerde eerder al in de Delftse start-up Meatable. Dit bedrijf produceert kweekvlees met stamcellen. Het ASR Dutch Science Park Fund investeert al op meerdere locaties in de ontwikkeling van campussen via een samenwerking, zoals met de Technische Universiteit Delft en Kennispark Twente.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws