Nieuws Actueel

Hardenbergse kroeg The Old Inn krijgt een nieuwe naam; 'De Buurman'

Na ruim achttien jaar komt er een einde aan bar-café The Old Inn in het centrum van Hardenberg. De in 2011 plotseling overleden Bert Bos maakte de kroeg groot, barkeeper Mariska Ridderman en haar man Gert zetten het voort. Tot verdriet van haar stamgasten kiest de charmante uitbaatster voor haar gezin.

Alfred Dorgelo | Foto: FFU Press Agency 2 maart 2016

Ffu press agency

Sinds 1 maart zijn Ewald Laghdo en Metin Dilmec, de buren van pizzeria en shoarmazaak Jeruzalem, de nieuwe eigenaren van bar-café The Old Inn in Hardenberg. Een afscheids- en een kennismakingsgesprek.

Mariska, heb je al spijt van je beslissing te stoppen?"Nee, eerlijk gezegd niet. Toen ik de kinderen vertelde dat ik zou gaan stoppen, waren ze daar heel blij mee. 'Yes' was hun veelzeggende reactie. Ik was eigenlijk dag en nacht bezig met The Old Inn. Maar als ik hier was, dacht ik aan thuis en andersom. Het dag- en nachtritme zal binnen afzienbare tijd wel verbeteren, haha. Maar ik had deze periode ook voor geen goud willen missen. Het was een prachtige tijd, waarin mijn man en ik ontzettend veel vrienden hebben gemaakt en waaraan we onvergetelijke herinneringen zullen overhouden."

Wat ga je missen?"De gezelligheid. Het ons-kent- ons-gevoel. Iedereen was welkom bij The Old Inn, er zat namelijk geen drempel in ons café. Het organiseren van leuke activiteiten zoals de pubkwissen, puzzelrit en de spontane dingen die vaak in de avond werden bedacht. Maar ook de Metal Militia-avonden, deelname aan de drakenbootraces en de live-muziek. Het is ons altijd voor de wind gegaan, het café liep goed. En ik ga het zeker missen. Maar ik sta nog steeds achter mijn besluit."

En nu?"Ik ga eerst een halfjaartje nietsdoen, het huis opruimen denk ik. Daar ben ik de laatste jaren niet echt aan toegekomen. Misschien zien ze mij binnenkort wel terug in de horeca, dat blijf ik toch het mooiste vinden wat er is. Maar eerst is er tijd voor mijn gezin. Ik wens mijn oude buurman Ewald veel succes."

Ewald en Metin, wat zijn jullie plannen met The Old Inn?Ewald: "Ik kom al in de kroeg sinds Bert Bos ermee begon. Een biertje drinken nadat ons werk erop zat. Ik voelde mij er meteen welkom. Wij proberen in het nieuwe café een beetje de geest en de sfeer van Bert en Mariska te laten terugkomen. De naam gaat wel veranderen. Wij gaan eerst een paar weken dicht, de boel verbouwen. En dan openen wij eind maart onze nieuwe café, dat de naam De Buurman krijgt."

Wat kan Hardenberg verder verwachten?Metin: "Wij gaan er een andere draai aan geven. Een moderne twist en wat meer toegankelijk, onder meer ruimte voor de jeugd. Wat meer tafels erin. Wij gaan het doen op onze manier. Wat wel blijft, is regelmatig live-muziek, deejays en een voetbalkwis op zijn tijd."

Op de foto: de nieuwe eigenaren Ewald Lahdo en Metin Dilmet-Safke (links) heffen het glas met Mariska en Gert Ridderman, de afgelopen vijf jaar de uitbaters van The Old Inn.