Nieuws Actueel

Heijens Arvato groeit en breidt uit naar 80.000 vierkante meter

Arvato stelt verpakkingen samen van populaire producten voor de Europese markt en de VS. Het jonge logistieke blijft groeien, schrijft De Gelderlander.

Hai Voeten | Foto: Theo Peeters 2 november 2017

Arvato

Het jonge logistiek bedrijf Arvato op bedrijventerrein De Brem in Heijen blijft groeien. Inmiddels is 60.000 vierkante meter aan bedrijfsruimte in gebruik en verwacht Arvato volgend jaar verder uit te breiden naar 80.000 vierkante meter. Elke dag neemt het bedrijf nieuwe mensen aan als arbeidskracht, op contract of als uitzendmedewerker. In de toptijd, de maanden voorafgaand aan de feestmaand december zoals nu, werken er 1.000 mensen. En dat worden er alleen maar meer. Ze werken elke dag in ploegendiensten tussen 06.00 en 23.00 uur.

Het personeel komt voor een deel uit de directe regio. Bij de vestiging van het bedrijf in 2016 was de gemeente Gennep blij met Arvato als nieuwe werkgever. Die blijdschap blijkt deels terecht. Arvato heeft personeel geworven op alle niveaus. Een ploeg mensen met afstand tot de arbeidsmarkt krijgt ook een kans.

Lees ook: Deze Gelderse ondernemer maakt de saaie kruiwagen roze en sexy

Martijn Nielen (41) - afkomstig uit Sint Anthonis - is bij Arvato verantwoordelijk voor het complete supply chain management in Nederland. Dat betekent dat hij voor de vestigingen in Heijen, Venlo, Amsterdam en Venray beslist over de manier waarop de goederen binnenkomen, verwerkt, opnieuw verpakt en vervoerd worden naar de winkels.

Nielen: ,,Als personeel is iedereen welkom. We willen graag dat mensen uit de buurt komen, zoals de dames die nu aan de balie zitten. De ene is afkomstig uit Heijen, de andere uit Boxmeer. Maar onze behoefte is zo groot dat we niet iedereen in de regio vinden. Daarom moeten we gebruik maken van uitzendbureaus.''

Automatisering

De vraag naar personeel zal alleen maar toenemen, zegt Nielen. ,,Het verwerken van onze producten is voor een groot deel handwerk. Automatisering is handig als je veel dezelfde spullen hebt. Dat is in Heijen minder.'' Of Arvato straks nog verder dan de genoemde 80.000 vierkante meter wil uitbreiden, is de vraag. Nielen: ,,We moeten ons dan afvragen hoe groot je op één locatie wilt worden en of dat logisch en handig is.''