Nieuws Actueel

Hengelose Dessert Meesters herpakt zich na brand

De brand in maart 2016 legde het onderkomen van Dessert Meesters in Hengelo geheel in de as. Maar personeel en bedrijf herpakten zich. Dat meldt De Twentsche Courant Tubantia.

Teun Staal | Foto: Robin Hilberink 10 januari 2017

Dessertmeesters

Pepijn Lubbers, directeur: "Aan de kerstorder voor de Lidl, onze grootste klant, hebben we geheel kunnen voldoen. Die bestaat voornamelijk uit ijsjes en bedraagt ongeveer een derde van ons jaarvolume. Als er in eind maart brand uitbreekt en er niets van het bedrijf overblijft, dan schiet het wel door je hoofd: redden we dat, die order? Ja dus."

Noaberschap

"Het is vreselijk, zo'n brand. We prijzen ons gelukkig dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Daardoor konden en moesten we snel schakelen: hoe moeten we verder? Na de brand kwam er een geweldige vorm van noaberschap op gang”, aldus Lubbers. “Daardoor hebben we gelukkig al ons personeel elders onder kunnen brengen.”

De vaste mensen zijn ondergebracht bij zusterbedrijven. “Bij Heks'nkaas, Zuivelhoeve en Happy Goat en de flexibele krachten bij Johma, Bolletje en Grolsch. De mensen hebben dus niet zonder inkomen gezeten", licht Lubbers toe.

Unheimisch

"De brand is aangestoken, dat is duidelijk. Maar door wie? We weten het niet. Het geeft een unheimisch gevoel dat iemand jouw bedrijf in brand steekt. Een paar maanden geleden hebben we bericht gehad van justitie dat ze dader niet kunnen vinden. Het is niet anders."

Lubbers stelt dat het bedrijf door de brand een stuk weerbaarder is geworden. "Je doet vooral in het begin voortdurend aan crisismanagement. Het is een kwestie van steeds schakelen. We zitten nu in Oldenzaal, en in principe is dat tijdelijk. We gaan de komende tijd nadenken over de vraag waar we ons blijvend gaan vestigen."