Nieuws Actueel

Hengelose zakenvrouw is eigenaar van twee bedrijven

Kim Vollenbroek is eigenaar van twee bedrijven: Sport BSO en Kids Villa Hengelo. Kwaliteit, beweging, frisse lucht en kinderen stimuleren hun talenten te ontdekken staan bij beide centraal. Dat geldt ook voor haar onbezoldigde werkzaamheden; Vollenbroek zet zich graag in voor de kinderen in Hengelo.

Eddy van der Ley 15 december 2017

Zakenvrouw Kim Vollenbroek

In 2007 startte ze met de Sport BSO, een naschoolse opvang waarbij sport centraal staat. Gediplomeerde sportdocenten begeleiden kinderen van 4 tot en met 12 jaar dagelijks met een combinatie van sport en spel. “Daarmee ontdek je de kwaliteiten van de kinderen. Bovendien was het bij de start de tijd van Playstation, nu zijn dat de games,” vertelt Vollenbroek. “Gemiddeld gaan kinderen twee keer per week naar de BSO. Bij ons betekent het dat ze dan al twee keer weg zijn bij de beeldschermen, maar lekker bezig zijn en bewegen. De favoriete bezigheid van de kinderen? Zonder twijfel buiten spelen.”

Trots
In 2010 opende ze Kids Villa, een kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar. De pijlers van Kids Villa zijn gezond eten en frisse lucht. “Sport BSO en Kids Villa zijn een goede combinatie. Ik ben namelijk trots op mijn team van professionele werknemers en bied ze graag het aantal uren dat ze graag willen. Dat kan dankzij de combinatie van dagopvang en BSO.”

Lees ook: Onderneemster Kim Vollenbroek regelt Hengelose evenementen

kinderopvang
Niet verwonderlijk is Vollenbroek gek op kinderen. Ze is moeder van twee dochters en een zoon en volgde een opleiding voor kinderopvang. “Na een tijdje in de reiswereld werkzaam te zijn geweest, wilde ik weer met kinderen werken. Ik ben blij dat ik de stap tot ondernemen genomen heb; het heeft me nog meer gebracht dan ik had gehoopt. Intussen zijn er drie locaties en ontvangen we goede rapporten waar we heel trots op zijn. En doordat ik het Kids Villa-pand heb gekocht en daarin ook nog woningen verhuur, zit ik ook ineens in het vastgoed. Het is hard werken, maar daar word je niet slechter van. Met hard werken kan veel gebeuren in tien jaar tijd.”

Lees ook: Kim Kötter, van Miss Universe tot succesvolle zakenvrouw

Evenementen
De onderneemster is een bekend persoon in Hengelo. Niet alleen door haar bedrijven, maar ook door haar functie als evenementencoördinator voor de stichting Centrummanagement Hengelo, voortgevloeid uit haar inzet voor Kids@thepark. Samen met twee andere onderneemsters lanceerde ze Kids@thepark in 2013. “We misten evenementen voor kinderen en gezinnen in Hengelo en besloten zelf een evenement te organiseren. Dat bleek een schot in de roos: wat een enthousiasme en wat veel bezoekers! Sindsdien breiden we het evenement telkens weer uit. Het is echt een uitje op de agenda van veel gezinnen geworden. En zie je de mascotte op de foto? Dat is de officiële mascotte van Kids@thepark.”

Join4Energy
geboren en getogen Hengelose wil ze graag bijdragen aan de levendigheid in de stad. “Ideeën genoeg. Gratis kinderopvang voor winkelend publiek bijvoorbeeld. Dat kan de binnenstad een enorme impuls geven.”

Daarnaast zet ze zich in voor Join4Energy, de stichting die kinderen met een stofwisselingsziekte ondersteunt. “Ik beklim daarvoor de Mont Ventoux en regel allerlei inzamelingsacties. De Santarun in Hengelo bijvoorbeeld. Daarmee is twee keer een flink bedrag verzameld. Als het goed gaat met je bedrijf, kun je best iets voor een ander doen zonder iets terug te verwachten.”

Met hard werken kun je veel bereiken

Kim Vollenbroek