Nieuws Actueel

Eindhovens horecastel weer terug van weggeweest

Loek en Milanka Lensink zijn voor de wat 'oudergedienden' geen onbekenden op het Stratumseind. Ze zijn weer terug, in hun oude pand, zo schrijft het Eindhovens Dagblad.

Lucas Nuchelmans | Foto: Bert Jansen/ Foto Meulenhof 2 november 2016

Horeca 1065 1

Het Eindhovense horecastel Lensink dat twintig jaar lang café The Barrel heeft gerund is terug van weggeweest met eetcafé Barrel & Burger aan het Stratumseind 87. In hetzelfde pand waarin ze van 1986 tot 2005 hun café hadden. "Dat is leuk want het voelt toch een beetje als op het oude nest terugkeren", lacht Milanka.

Droge horecaZe hebben het afgelopen halfjaar hard gewerkt om het oude cafépand te verbouwen en een nieuwe look te geven. Barrel & Burger heeft een eenvoudig interieur met industriële en vintage elementen. Gasten kunnen niet alleen op de begane grond terecht maar ook op de eerste verdieping die halverwege de zaak 'begint'. "In het totaal hebben we vijftig zitplaatsen en met goed weer aan de voorkant nog een klein terras."

Loek Lensink heeft bewust gekozen voor droge horeca. "Dus geen café. Wil je tegenwoordig een succes van je nieuwe zaak maken dan moet je eigentijds zijn en weten wat er onder de mensen leeft, wat hun wensen zijn als ze uitgaan. Als je dat aanvult met kwaliteit en persoonlijke bediening ben je al aardig op weg. Cafés zijn er genoeg in deze straat, plekken waar je behalve een goed drankje ook lekker kunt eten zijn er minder."

KwaliteitBarrel & Burger heeft een bescheiden menukaart. "We serveren een aantal verschillende burgers waarbij kwaliteit op de eerste plaats komt", aldus Loek. "Goed en voldoende vlees, zelfgemaakte sauzen, verse groenten en alles uit de regio."

Ze hebben bewust gekozen om zich niet op een specifieke doelgroep te richten. "Iedereen is hier welkom, jong en wat ouder. Want ook dat hopen we met onze nieuwe zaak te stimuleren: van het Stratumseind weer een uitgaansstraat maken waar iedere leeftijdsgroep een plekje vindt waar ze zich prettig en op hun gemak voelen."