Nieuws Actueel

Het weekend van een Snowworld-baas

Het weekend van ondernemer Koos Hendriks is gevuld met werk, horecabezoek en relaxen.

Daniëlla van Bergen | Foto: Daniëlla van Bergen 25 april 2016

Koos hendriks snowworld landgraaf zoetermeer

Koos Hendriks ken je als directeur van indoorskibaan Snowworld Zoetermeer en Landgraaf. In 2013 ging Hendriks (67) met Snowworld naar de beurs en in september opent hij de derde piste in Zoetermeer. Zijn locatie in Landgraaf is de grootste indoorskibaan van de wereld. Eind 2017 hoopt hij uit te breiden naar Barcelona. Het AD liep een weekend met hem mee.

Vrijdag 19:00 uur - Indisch eten"In mijn vrije tijd ben ik een 'huisdier'. Thuis vind ik geborgenheid en kan ik honderd procent mezelf zijn. Ik vind het heerlijk om thuis te eten. Als de kinderen thuis zijn, hangen we met z'n allen in de keuken. Mijn vrouw kookt zo goed! Ik ga niet eens proberen om dat te verbeteren. Ik ben een Bourgondiër en Babs is een ster in Indisch koken. Ik ontmoette haar in café First Page. Het was liefde op het eerste gezicht."

Zaterdag 14:00 uur - Wandelen"'s Middags wandelen we graag met de honden over het strand. We maken altijd dezelfde ronde door Kijkduin. Bij slecht weer gaan we naar het bos. Geen dag is voor mij hetzelfde aan het strand. Ik heb er weleens aan gedacht om naar Limburg te verhuizen. Gelukkig heeft mijn vrouw me daarvan weerhouden. Ik ben hier geboren en getogen. Een dag met mijn ouders in 1953 zal ik nooit vergeten. Ik was een jaar of vier en we liepen over de bevroren zee. Adembenemend."

Zaterdag 20:00 uur - Vis eten"Op zaterdagavond ga ik graag naar een visrestaurant. Mijn liefde voor vis is door de jaren heen gegroeid. Bistro Mer in de Javastraat is mijn favoriet. Het is een klassieke zaak met een waanzinnig goede keuken. De eigenaar geeft je goed eten en bovendien een stukje entertainment. Dat vind ik heel belangrijk. Eten doe je in een gezellige ambiance, daarom heb ik ook een hekel aan 'neerzetters'. De bediening moet klantgericht zijn. Daar zorg ik in mijn eigen zaken ook voor."

Zondag 11:00 uur - Voetbal "'s Ochtends haal ik croissantjes bij bakkerij Van Kempen in Kijkduin. Ik laat dan ook meteen de honden voor het eerst uit. Daarna gaan we even bij het voetbal van onze zonen kijken. Ze spelen bij HBS. Ik heb zelf ook altijd intensief gevoetbald. Ik was bloedfanatiek. Nu ben ik heel onrustig aan de zijlijn. Op mijn vijfde begon ik met voetballen in Loosduinen. Ik heb jaren als spits in het eerste gespeeld. De wedstrijd tegen een Bulgaars team blijft me altijd bij. We wonnen met 3-0 en ik scoorde drie keer."

Zondag 15:00 uur - Langs de zaak"Als het druk is of er vindt een feest plaats laat ik even mijn gezicht zien bij mijn onderneming. In het hoogseizoen heb ik in totaal duizend man voor me werken. Ik heb mijn handen vrij, maar voel de verantwoordelijkheid voor iedereen. Het personeel is het enige dat voor mij telt. Ook loop ik elke dag langs de bouw van onze nieuwe baan. Deze wordt ruim zeventig meter hoog. Ik vind het mijn plicht om bezoekers een goed gevoel te geven."