Nieuws Actueel

'Het wordt nu echt een horecazaak die bij mij past'

Gezichten in stad en streek krijgen een naam in de Gelderlander, omdat ze het waard zijn. Deze week: Jacqueline Terberg, eigenaresse van Café Touché op de Korenmarkt in Arnhem.

Berrie van Helden | Foto: Marc Pluim 19 oktober 2016

Touche cafe korenmarkt arnhem

Iedere gast die bij haar een biertje, wijntje of cappuccino bestelt, kijkt ze aan. "Ik schrijf niets op en ik gebruik ook geen bestelapparaatje. Ik onthoud het gezicht en de bestelling die daarbij hoort", zegt de 38-jarige Jacqueline Terberg. Sinds kort is zij alleen eigenaresse van Café Touché op de Korenmarkt in Arnhem. Ze gaat de zaak omdopen in Madame Café Touché. "Het wordt nu echt een horecazaak die bij mij past."

Horeca ervaring

Terberg gebruikt de ervaringen die ze heeft opgedaan in diverse horecagelegenheden in Arnhem. "Op mijn 15e bedacht ik dat ik de horeca in wilde. Werken in een supermarkt leek me dodelijk saai. Ik wilde contact met mensen. Ik mocht meehelpen in de bediening van Mexicaans restaurant Psst Amigo." Daar leerde ze in te schatten met welk doel gasten naar een restaurant kwamen. "Een eerste afspraakje, een zakelijke bijeenkomst of een verjaardag. Ik vond het een uitdaging erachter te komen en er op in te spelen."

Verplaatsen

Bij Amigo werd ze ook met de minder leuke kant van het vak geconfronteerd. "Ik ben een keer met borden en al van de trap gekukeld en ik heb meegemaakt dat de spareribs van het bord op de kleding van een gast gleden. Samen probeer je dat op te lossen. Daar leer je ook van." Ook in dergelijke gevallen probeert Terberg zich in de gast te verplaatsen. "Maar ik vind ook dat gasten zich mogen verplaatsen in de mensen die in de horeca werken en hun best doen."

Selfie

Nadat ze op tal van plaatsen als gastvrouw had gewerkt kwam in 2015 Café Touché op haar pad. Met haar toenmalige partner, die gek op honden is, richtte ze de zaak hondvriendelijk in, met veel hondenfoto's aan de muur. "We wilden ons onderscheiden, maar de gasten bleven weg." Ze heeft het roer nu radicaal omgegooid. "Ik kies voor een sfeervolle Franse uitstraling met een Frans straatje en er staan aangeklede paspoppen in de zaak, waaronder madame Touché. Bijna iedereen maakt een selfie met haar."

Gerelateerde artikelen:COEF Arnhem viert opening in stijlNieuwe eigenaar aan de slag met '500 ideeën' kinderboekenwinkelLorraine verkoopt één ding: quiche