Nieuws Actueel

Home Depot krijgt gelijk, geen Black Lives Matter op werkkleding

Home Depot hoeft niet toe te staan dat winkelpersoneel met Black Lives Matter-boodschappen op hun schort werken. Dat heeft een rechter bepaald van het Amerikaanse federale agentschap dat de arbeidsrechten beschermt. Aanklagers van datzelfde agentschap hadden een zaak aangespannen tegen de doe-het-zelfketen.

ANP 11 juni 2022

ANP110622052 1

Zij vonden dat Home Depot het arbeidsrecht had geschonden door de boodschap niet toe staan op schorten van het bedrijf. De bestuursrechter vond echter dat Black Lives Matter niet genoeg met arbeidsvoorwaarden te maken heeft om wettelijk te worden beschermd. De boodschap "is ontstaan ​​en wordt voornamelijk gebruikt om de ongerechtvaardigde moorden op zwarte individuen door de politie aan te pakken", schreef hij. Het heeft volgens hem alleen betrekking op de werkplek "in die zin dat werkplekken deel uitmaken van de samenleving". Tegen de uitspraak kan nog beroep worden aangetekend.

Tegen Whole Foods loopt nog een soortgelijke zaak. De Amerikaanse supermarktketen verbood werknemers kleding te dragen waarop Black Lives Matter-boodschappen te zien waren. Whole Foods, in 2017 overgenomen door Amazon, zou volgens het agentschap hierom mensen hebben ontslagen.

De afgelopen jaren is de Amerikaanse politie betrokken geweest bij een reeks van incidenten waarbij zwarte mannen om het leven kwamen. Dat leidde tot massale protesten in de VS en de vorming van de protestbeweging Black Lives Matter. Die groep wil een einde aan politiegeweld tegen zwarte mensen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws