Nieuws Actueel

Horeca wil terras óp Udense Markt

Een pilsje drinken óp de Markt in Uden moet vanaf komende zomer de gewoonste zaak van de wereld worden, meldt het Brabants Dagblad.

Kees Backx 16 maart 2016

Terras Horeca Thinkstock

Een pilsje drinken op een van de terrassen rond de Markt in Uden is voor velen de gewoonste zaak van de wereld. Maar straks kan het ook óp de Markt, tenminste als de horecabazen Alex van den Hoogen en Dick van Zutven hun zin krijgen.

De twee runnen aan de westkant van de Markt de naast elkaar gelegen zaken Ons Caffeej en 't Stulpke. Vorig jaar dienden ze bij de gemeente Uden een aanvraag in om hun terrassen te mogen uitbreiden. Die puilen nu in de zomermaanden regelmatig uit. De terrassen zouden dan moeten komen aan de andere kant van de weg, óp de Markt.

Jong UdenDe gemeenteraadsfractie van Jong Uden ziet die plannen wel zitten en raadslid Job van Lanen stelde daar deze week vragen over in de raadscommissie Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. "Wij willen er druk op houden en als het aan ons ligt, zijn de terrassen deze zomer in gebruik. Het staat overigens ook in het coalitieakkoord", zegt Van Lanen.

Willen de plannen gerealiseerd worden, dan zullen op de Markt - in ieder geval tijdelijk - een paar rijen parkeerplaatsen moeten verdwijnen. Wethouder Thijs Vonk zegt de verzoeken van de twee ondernemers te kennen. "Maar we willen het in een breder verband zien."

ReconstructieVonk doelt daarbij op de plannen voor reconstructie van de Marktstraat. Die plannen zijn in de begroting voor dit jaar geschrapt. In 2018 is de vervanging van de riolering in de Marktstraat aan de beurt. Dan zou ook het stuk weg langs de Markt, waar nu de terrassen van Ons Caffeej en 't Stulpke aan liggen, kunnen worden meegenomen.

Volgens Vonk komt het plan in het eerstvolgende horecaoverleg aan de orde. Dat overleg staat voor volgende week gepland. "Wij hebben de Huvo (Horeca Uden, Volkel, Odiliapeel) gevraagd de wensen te inventariseren. En er is contact geweest met Uden Promotie. Die gesprekken lopen nog."