Nieuws Horeca

Al 25 jaar restaurant De Veldhoek in Heino dankzij 'echt thuisgevoel'

Jo en Ellen Lipman wisten in 1992 bij de opening van hun restaurant in Heino al dat ze het wel 25 jaar zouden volhouden. Gisteren vierden ze hun zilveren jubileum, zo schrijft De Stentor.

Petra van Hoorn | Foto: Gerard Vrakking 5 september 2017

Jo ellen lipman restaurant de veldhoek heino

Een kwart eeuw geleden heette de bruine kroeg aan de Lemelerveldseweg in Heino nog Aver Heino. Toen Jo en Ellen Lipman het etablissement overnamen, werd het omgedoopt tot De Veldhoek. Ellen Lipman: ,,Mijn vader is hier in de Veldhoek overleden. Ik had niks met de naam Aver Heino en ik heb tegen Jo gezegd dat ik hier wel naartoe wilde als de naam kon worden veranderd, als eerbetoon aan mijn vader.”

Jo en Ellen hebben het pand omgebouwd van een kroeg met een grote bar, biljart en papegaai tot een sfeervolle veelzijdige horecagelegenheid. ,,Een binnenhuisarchitect heeft ons wakker geschud. Het is de kunst van het weglaten en daar slagen we heel goed in. Jo is prins carnaval geweest, maar daarvan hangen we geen tien collages op, één volstaat.”

Lees ook: Irish Pub Almelo al 20 jaar een succes door authentiek te blijven

Gunfactor

In een tijd waarin veel horecagelegenheden sluiten, gaat het goed met De Veldhoek, dat het moet hebben van mensen uit de wijde omgeving. Volgens Jo en Ellen komt dat met name door de goede bereikbaarheid en de ruimte om het pand, waar kinderen veilig kunnen spelen. Ook de zogenaamde ‘gunfactor’ speelt een grote rol. ,,Het duurde even voor Heinoërs door hadden dat je bij ons heel goed kunt vertoeven, maar als je het goed blijft doen, komen ze wel weer.” De Veldhoek onderscheidt zich vooral door de gemoedelijkheid, vult Jo aan. ,,Er heerst bij ons nog een echt thuisgevoel. We hebben bijvoorbeeld geen grote koffiemachine, maar we zetten nog echt verse koffie.”

Toen aan de overkant van de Lemelerveldseweg proefboerderij Aver Heino werd gesloten en de klandizie afnam, moesten er nieuwe klanten worden gevonden. Dat gebeurt onder andere doordat de Veldhoek meedoet aan de fietstocht Happen en Trappen. Deelnemers eten in diverse horecagelegenheden, te beginnen met koffie en gebak bij De Veldhoek.

In eigen beheer

Het paar doet vrijwel alles zelf. Hij staat in de keuken en zij houdt zich bezig met de bediening, maar ook met de schoonmaak en alles wat verder bij het runnen van een horecagelegenheid komt kijken. Ellen mist daarbij wel haar twee jaar geleden overleden moeder, die tot dan toe volop in de zaak hielp. ,,Zelfs toen ze niet meer kon komen. Dan bracht Jo bijvoorbeeld de peertjes naar haar toe en twee uur later waren die geschild.”

Het duurde even voor Heinoërs wisten dat je bij ons heel goed kunt vertoeven.

Jo en Ellen Lipman