Nieuws Horeca

Brownies & Downies komt naar Rotterdam

Het wordt de eerste Rotterdamse vestiging van Brownies & Downies, zo schrijft het AD. Hier werken mensen met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. "Het leek mij een aanwinst voor Rotterdam."

SANNE POOT | FOTO ERIC TOURNIER 4 april 2017

Brownies 5

Ondernemer Eric Tournier, heeft het concept naar Rotterdam gebracht. Zijn 15-jarige dochter Sterre heeft het Syndroom van Down. Toen hij via via met Brownies & Downies in contact kwam, zag hij er meteen iets in om ook een zaak in Rotterdam te beginnen. ,,Ik dacht: dit is leuk voor mijn dochter, om in te gaan werken. Maar het leek mij ook een aanwinst voor Rotterdam." Samen met zakenpartner Tim Stoevelaar werkt hij nu hard om de zaak op te knappen.

Goed concept

,,Het is echt een goed concept. Jongens en meisjes met een beperking werken mee in de keuken of in de bediening. Onder begeleiding van een kok bereiden ze voor de gasten de gerechten. Deze serveren ze vervolgens ook zelf uit aan de gasten." Brownies & Downies wil er op deze manier voor zorgen dat de jongens en meisjes zoveel mogelijk meedoen in het echte werkveld. ,,Daar halen ze vaak enorm veel voldoening uit." In de zaak zijn niet alleen brownies te verkrijgen, er kan ook worden geluncht.

De opening

De mannen kijken erg uit naar de opening. ,,Het is heel erg gers om te zien hoe snel het allemaal gaat. We hopen dat het snel vol zit. Sterre zal voorlopig nog naar school gaan, maar uiteindelijk kan ze hier komen werken!" Brownies & Downies is in 2010 in Veghel ontstaan. Vanaf 2012 ging het harder en harder met de uitbreiding. Eerst volgden zaken in Brabant, maar later ook in Gelderland, Limburg en Zuid-Holland en zelfs over de grens in Kaapstad in Zuid-Afrika en in België en sinds vorig jaar, zit iets dichterbij Brownies & Downies in Spijkenisse.