Nieuws Horeca

Dubbel Michelin-prijs voor restaurant Alma: 'Ik wist echt niet wat me overkwam'

Alma in Oisterwijk mocht in Amsterdam niet alleen een Michelinster ophalen, het restaurant kreeg ook de 'Sommelier Award'. Chef-kok Wouter van Laarhoven en sommelier Malou Hagenaars zijn dubbel onderscheiden: zowel met een Michelinster als met de Sommelier award.

Bas Vermeer 31 mei 2022

Michelin ster alma wouter van laarhoven restaurant

Restaurant Alma van Wouter van Laarhoven uit Oisterwijk ontvangt een ster tijdens de presentatie van de Michelin Gids 2022 in het DeLaMar Theater. De sterren gaan naar restaurants die van de inspecteurs een hoge beoordeling hebben gekregen. Bron: ANP Foto

Samen met zijn partner Malou Hagenaars opende Wouter van Laarhoven in november 2020 het restaurant in een statig pand uit 1631 aan De Lind in Oisterwijk, schrijft het AD. Hij gaf bij de uitreiking gisteren aan als klein jongetje regelmatig voorbij het statige pand uit 1631 te lopen. ,,Om daar je eigen zaak te hebben dat is fantastisch."

Voor Michelinster eerder uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer

Bijzonder: in dat gebouw wist Cas Spijkers twéé sterren te vergaren. ,,Cas is niet te evenaren", zei Van Laarhoren eerder. Desalniettemin is Alma heel lekker op weg. Februari 2020 werd het restaurant door ruim vijfhonderd koks uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer in culinair Nederland. En de ster is voor Van Laarhoven niet helemaal een nieuw gevoel: als chef-kok van De Molen in Kaatsheuvel tekende de in Tilburg geboren Oisterwijker daar al eens voor. ,,Toch blijft zo'n dag als vandaag eeuwig spannend", zegt Hagenaars op de terugweg van de uitreiking, als ze met Van Laarhoven in de auto zit. ,,Dit is niet normaal", voegt de zeer opgetogen chef-kok er aan toe.

Tijdens de Michelin-uitreiking was er nog een extra prijs: Hagenaars moest even later wéér het podium op om ook de 'Sommelier Award' mee naar huis nemen. ,,Ik wist echt niet wat me overkwam."

Michelinsterren 2022

De Nieuwe Winkel is een van de grote winnaars van de uitreiking van de Michelinsterren 2022. Hier vind je de volledige lijst met restaurants die één Michelinster, twee Michelinsterren of zelfs drie Michelinsterren hebben in 2022.

Nieuwe vondsten

Hagenaars heeft een grote voorkeur voor Duitse wijnen. ,,Direct in de buurt, de prijzen zijn nog redelijk en er zitten hele mooie parels tussen", zo vertelt ze enthousiast op het podium, compleet verrast door de award. ,,Ik was nog aan het bijkomen." Michelin roemt Hagenaars omdat ze niet aarzelt om gasten nieuwe vondsten te laten ontdekken. 'Ze weet steeds de juiste frisheid, volheid en intensiteit te vinden om de finesse van chef van Laarhoven elegant te begeleiden', staat in het juryrapport Malou Hagenaars en Wouter van Laarhoven hoopten natuurlijk wel op een ster, toch kwam het onverwacht.

Op maandag in de namiddag zijn ze op weg naar Oisterwijk, om het te vieren bij Alma. Met champagne en vandaag is er een groot feest. ,,Met het team, want we hebben dit als team voor elkaar gekregen. Dat is het allerbelangrijkste."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws