Nieuws Horeca

Foodplaza AVIA Lonnekermeer op 93e plek in Top 100 Food Influencers

Het tankstation AVIA Lonnekermeer aan de Rijksweg A1 bij afslag Hengelo Noord, staat in de Top 100 Food Influencers van Nederland. Het tankstation met foodplaza staat in deze ranglijst op plaats 93 tussen vele gerenommeerde restaurants, chef koks en foodbloggers.

Van onze redactie 23 november 2016

Avia tankstation

De nieuwe kijk op eten en drinken voor onderweg en de kwaliteit daarvan op de locatie, waren bepalend voor de plek die AVIA Lonnekermeer heeft weten te behalen. Vorig jaar december is er in het tankstation een Foodplaza geopend in samenwerking met chef-kok/eigenaar Willem Dankers van Restaurant Dorset uit Borne. Uniek aan dit concept is dat alle gerechten en broodjes zelf gemaakt worden met verse en gezonde ingrediënten.

Beleving en kwaliteit “Alles in het tankstation is gericht op service en kwaliteit sinds de heropening”, zegt Niek Weghorst, commercieel directeur van AVIA Weghorst, eigenaar van het tankstation. “Zo ook in het Foodplaza”, vult Willem Dankers aan. “Het gaat om de beleving en lekker en gezond eten.”

In het tankstation zijn onder andere verschillende soorten belegde broodjes, yoghurtjes, couscous, maaltijden en patisserie verkrijgbaar. Iedere week worden er andere maaltijden bereid. De klanten hebben altijd keuze uit pasta, stampot, vis of een lekker stukje vlees. Daarnaast is er de mogelijkheid om maaltijden mee naar huis te nemen. De hele dag staat er in het Foodplaza een kok om alle gerechten en producten ter plekke te bereiden.

FavorFlav over Dankers"Topchef én eigenaar van een wegrestaurant. Dorset, het highend restaurant dat werd beloond met een bib gourmand, was niet genoeg voor deze ondernemer uit het oosten. Toen een vrachtwagen net iets te laat remde bij het plaatselijke benzinestation, zag Dankers daarin een kans om kilometervreters iets beters te gaan serveren dan kleffe broodjes uit plastic cellofaan. Al veel automobilisten vinden het AVIA-pompstation Lonnekermeer langs de A1, tussen Oldenzaal en Hengelo, een omweg waard. Wanneer zou de beroemde bandenfabrikant er een slipspoor achterlaten?"

Bekijk hier de volledige Top 100.

Bron: Foodplaza AVIA Lonnekermeer