Nieuws Horeca

Hilton The Hague verbouwt restaurant en wil meer Hagenezen aan tafel

Het restaurant van Hilton The Hague is verbouwd en voert een vernieuwde culinaire route. De vleeseter kan zijn lol op. Dat schrijft AD Den Haag.

Ellen Lengkeek | Foto: Frank Jansen 12 februari 2018

Hilton The Hague Pearl Den Haag

Hollandse tafelzuren, vlees van de Zoetermeerse vakslager Piet van de Berg, Kompaanbier van de stadsbrouwerij en groenten uit het Westland. Het Hilton hotel aan de Zeestraat heeft het restaurant compleet omgegooid en gaat op de lokale en vooral de vlees- en charcuteriekoers. Behalve de internationale clientèle wil het restaurant ook nadrukkelijk de Hagenaar verleiden.

Open karakter

Hilton heeft de afgelopen maanden restaurant Pearl flink verbouwd en het vooral een meer open karakter gekregen. Dat laatste is voor executive chef Frank Uphoff belangrijk omdat het een toegankelijk eetgelegenheid moet zijn voor de hotelgasten en de inwoners van Den Haag. Eastwood Hilton in Amsterdam, de restaurants van het hotel in Minsk en Estland dienden als inspiratiebron voor Uphoff en het bouwteam. Chef-kok en restaurateur Daniel Boulud uit New York, alom geprezen om zijn charcuterie, inspireerde Uphoff eveneens.

Lees ook: Dit kun je leren van de rampondernemers uit tv-hit Ik Vertrek

Beleving

Het restaurant heeft 80 plaatsen. Bezoekers zien de koks aan het werk en worden langs een bar met tafelzuren en hammen naar hun tafeltje geleid. Uphoff: ,,De ham wordt uiteraard geproefd. Ik wilde het klassieke fine-diningconcept een meer open en moderner karakter geven. Beleving is daarbij belangrijk. Er komt daarbij ook letterlijk meer licht naar binnen. Bezoekers zien de koks, de hammen gesneden worden en we rijden ook een ijstrolley naar binnen met ons uiteraard huisgemaakte ijs.''

Culinair thema

Vlees is het culinaire thema van Uphoff, waarvoor hij de inmiddels beroemde slager Piet van van de Berg (nu Nice to Meat) en zijn producten in stelling heeft gebracht. De koks krijgen ook les van de slager, die veel samenwerkt met carnivoor en chef-kok Herman den Blijker. Natuurlijk is er een rijpingskast in het restaurant en een klassiek gerecht als steak tartare wordt aan tafel afgemaakt. Ook de kazen zijn van Hollandse bodem. Het idee van een eigen groenten- en kruidentuin op het dak van het hotel heeft Uphoff losgelaten. ,,Dat bleek toch niet haalbaar en te bewerkelijk. Gelukkig ligt het Westland met ontzettende goede groentes en fruit om de hoek.''

Zelfde naam

Gebleven is de naam Pearl, naar het schilderij Meisje met de Parel van meester-schilder Vermeer. Het 'meisje' wordt bij de ingang geprojecteerd en hangt levensgroot boven de Amsterdamse uien en augurken. Kleuren van het schilderij komen terug in de stoelen. Mensen die niet van vlees houden kunnen uiteraard ook terecht in het restaurant.