Nieuws Horeca

Horeca-ondernemer aan de slag in designhotel Deventer

Monumentaal pand op hoek Pikeurs-baan met Keizerstraat wordt na 100 jaar weer hotel. Of het opnieuw De Keizer gaat heten is nog niet beslist. Dat schrijft De Stentor.

Harry Hekkert | Foto: Ronald Hissink 20 maart 2017

RHK 170317 09 VROEGERHOTELKEIZERHOEKKEIZERSTRAATPIKEURSBAAN ronald hissink

Leegstaande kantoren in het centrum van de stad worden niet alleen verbouwd tot woningen. Sommige panden krijgen hun originele bestemming terug, zoals het monumentale pand op de hoek van de Keizerstraat met de Pikeursbaan.

Vergunning

De Utrechtse projectontwikkelaar Willem Klaassen heeft vergevorderde plannen om in het pand een hotel met grand-café te maken. Hij hoopt nog dit jaar de vergunningen rond te krijgen, zodat het pand volgend jaar verbouwd wordt. Eind 2018 zou er dan een hotel, annex grand-café geopend worden.

Lees ook: The Student Hotel wil 41 vestigingen hebben en meer dan 17.500 kamers in 2021

Bank

In 1918 werd het pand verbouwd van hotel tot kantoor; het was jaren in gebruik als filiaal van de Rotterdamsche Bank. “In de kelder zit de bankkluis nog'', zegt Klaassen. “Zulke kenmerken van het pand willen we behouden of herstellen.'' Het pand is tussen 1869 en 1871 gebouwd. Tot 1918, 47 jaar dus, was er hotel De Keizer in gevestigd. Sinds 1975 is het een Rijksmonument. Het meest recent had Topicus er een van haar kantoren.

Exploitant

Klaassen heeft in Utrecht al drie karakteristieke panden verbouwd tot hotel. Dat wil hij nu ook in Deventer doen. De Deventer horeca-ondernemer Jurgen van Workum wees hem op het pand. Van Workum gaat het hotel ook exploiteren. Of het hotel weer de naam 'De Keizer' krijgt is nog niet beslist. “We zitten nog in de plannenfase'', zegt Klaassen. “Het duurt vier tot vijf maanden om alle vergunningen te krijgen, zo verwachten we. Voor de verbouwing hebben we een jaar gepland.''

Luxe segment

Het hotel krijgt 28 kamers, nagenoeg even groot als het IJsselhotel (29 kamers). Klaassen mikt op het luxe segment. “We willen een designhotel maken met op de begane grond een grand-café. Er is onderzoek gedaan naar de behoefte van hotelkamers in Deventer. Er is zeker vraag naar zo'n hotel.''

Er is onderzoek gedaan naar de behoefte van hotelkamers in Deventer. Er is zeker vraag naar zo'n hotel.

Willem Klaassen, projectontwikkelaar