Nieuws Horeca

Hotel en restaurant op één concept

Restaurant De Hoogklimmer in Denekamp krijgt een nieuwe eigenaar. Het voormalige raadhuis wordt onderdeel van buurman hotel de Schout. Dat schrijft Tubantia. Op de foto de nieuwe man Edwin ter Haar en de oude eigenaar Jan Tijscholte.

BERT HOLST | Foto: Emiel Muijderman 21 april 2017

Deschout EMIEL MUIJDERMAN

Eigenaar Louis Hermelink van hotel De Schout heeft restaurant De Hoogklimmer in Denekamp per direct overgenomen van Jan Tijscholte. Het restaurant in het voormalige raadhuis wordt onderdeel van het concept van buurman De Schout.

Hybride

De Hoogklimmer zal daardoor z'n huidige restaurantfunctie verliezen. "We willen er een trendy foodbar van maken waarin we de historische elementen van het pand combineren met hippe onderdelen", zegt Edwin ter Haar van De Schout en ook verantwoordelijke voor De Hoogklimmer. Dat betekent dat bezoekers er straks terecht kunnen voor een drankje, maar er ook kunnen eten. "Tussen barfood en een eetcafé in", aldus Ter Haar.

Formule

Met de aankoop van het historisch pand vergroot De Schout de eigen mogelijkheden. "Met name bij bruiloften lopen we er nog al eens tegen aan dat we te weinig zaalruimte hebben. Nu hebben we De Hoogklimmer. We zien een prachtige combinatie voor trouwlustigen. Singraven als buitenlocatie, het gemeentehuis tegenover, de beide kerken, het hotel plus de mogelijkheden van De Hoogklimmer", aldus Ter Haar. De Hoogklimmer blijft gewoon open, nog voor de zomervakantie moet de nieuwe formule van kracht zijn.

Vertrouwen

Voor Jan Tijscholte betekent de verkoop van De Hoogklimmer het einde van zijn horecacarrière die vooral in het teken stond van discotheek Tijs in Lattrop waarvan hij jaren eigenaar was. "Nadat we Tijs hadden overgedaan aan onze zoon hebben De Hoogklimmer gekocht", vertelt hij. "Een hele stap want in een restaurant heb ik nooit gewerkt. De afgelopen zes jaar heb ik het met liefde gedaan maar ik was wel op zoek naar iemand die de zaak wilde overnemen. Met Edwin ter Haar ben ik blij, hij is een horecaman waar ik vertrouwen in heb."

Tijscholte stopt helemaal met zijn horeca-bezigheden. "Ik ben 68 jaar en het is mooi geweest. Ik ga nu leuke dingen doen zoals op vakantie gaan en fietsen."

Wisselwerking

Voor De Schout breekt weer een drukke periode aan. Ter Haar: "We waren niet eens op zoek naar een nieuwe accommodatie maar toen zich deze gelegenheid zich voordeed, hebben we die kans niet laten lopen. We krijgen de beschikking over meer ruimte, een prachtig zonnig terras en de mogelijkheid leuke dingen te doen tussen beide etablissementen."

We willen er een trendy foodbar van maken waarin we de historische elementen van het pand combineren met hippe onderdelen

Edwin ter Haar, De Schout