Nieuws Horeca

Bij deze sterrenrestaurants palm jij je zakenrelatie in voor een habbekrats

Om je nieuwe opdrachtgever, coach of andere zakenpartner in te palmen neem deze graag mee naar een goed restaurant. Maar als ondernemer ben je natuurlijk doortrapt genoeg om geen bakken met geld uit te willen geven voor één maaltijd. Bij deze Michelin-genoteerde restaurants krijg je het beste van twee werelden.

Tijmen de Groen | Foto: Vincent Krijtenburg 16 februari 2018

Ron blaauw eregalerij deondernemernl

Goedkope sterrenmenu’s

In Nederland hebben 108 restaurants één, twee of drie sterren van Michelin. Die topnoteringen voor de chef-koks kennen ook een keerzijde: torenhoge prijzen voor een – lekker – bord eten. Besparingsplatform Kortingscode.nl zette de goedkoopste sterrenmenu’s van Nederland op een rij.

Drank

Er moet wel één disclaimer bij. Bij een sterrenmaaltijd hoort voor velen een goed glas wijn. En die druivensap kan ook stevig in de centen lopen. De kosten van de bijbehorende dranken zijn niet meegenomen in dit onderzoek.

Lees ook: Lijst Michelinsterren 2018: dit zijn de beste restaurants van Nederland

Valuas

De allergoedkoopste sterrenmaaltijd krijg je in Venlo bij Valuas. Voor slechts 32 euro krijg je daar een tweegangenmenu. Hierna is de eer respectievelijk aan Ratatouille Food & Wine in Haarlem en Sinne in Amsterdam. Bij beide ben je 39 euro kwijt voor een driegangenmenu.

Mocht je meerdere gangen willen nuttigen en daarvoor de beste prijs betalen kun je het beste naar de hoofdstad gaan. Bij RON Gastrobar betaal je de laagste gemiddelde prijs per gang: 6 gangen voor 62,50.

Provincie

De sterrenrestaurants in deze prijscategorie zijn zeer behoorlijk verdeeld over heel Nederland. In onderstaande infographic kun je zien welke betaalbare eetgelegenheid met allure het dichtst bij jou in de buurt is.

Tekst loopt door onder de infographic

Duurste

Mocht je je bedrijf met een stevige winst hebben verkocht en met geld willen smijten, dan is De Librije in Zwolle dé plek om naartoe te gaan. Met 37,50 per gang ben je daar het meeste kwijt per bord eten.

Alle prijzen

Een overzicht van de prijzen van alle 1 Michelinster houdende restaurants in Nederland vind je in onderstaand overzicht:

Bij Landhuishotel Bloemenbeek staat in de grafiek een prijs van 66 euro voor een 3-gangemenu. Dat moet zijn 47,50 euro.