Nieuws Horeca

McDonald's aan de Oudegracht in het weekend de hele nacht open

Hoewel de gemeente er eerst niets voor voelde ondernemers op te schepen met hongerig uitgaanspubliek, is nu toch besloten om de McDonald’s aan de Oudegracht in het weekend ook 's nachts open te houden. Vanaf 1 juni kun je er voor een vette hap elke donderdag, vrijdag en zaterdag de hele nacht terecht.

Ivar Penris | Foto: Koen Laureij 19 mei 2017

Mc Donalds Oudegracht

Om de eventuele overlast te beperken gebruikt de eigenaar beveiligers van hetzelfde bedrijf dat nu over de horeca waakt. Volgens eigenaar Marijke Honing is de vergunning van de gemeente inmiddels binnen. ,,We denken dat het in een behoefte voorziet. We gaan ervaren hoe druk het gaat worden.’’

Overlast

Buurtbewoners vroegen in het nabije verleden juist om vroegere sluitingstijden voor snackbars, omdat die na sluiting van de cafés voor veel overlast zouden zorgen. Als de kroegen dichtgaan, gaat het uitgaanspubliek tussen vier en zes uur ’s nachts massaal een vette hap halen en dat gaat met veel geschreeuw en rommel gepaard. De gemeenteraad voelde er echter niets voor de ondernemers de dupe te laten worden van het gedrag van individuen en hield vast aan nachtelijke opening van de cafetaria’s.

Uitgebreid overleg

Marijke Honing van de Utrechtse McDonald’s-vestigingen verwacht niet dat haar zaak voor veel overlast zal zorgen. ,,Mensen kunnen hier binnen blijven zitten om hun bestelling op te eten.’’ Volgens Honing is er ook uitgebreid overleg met politie en de andere horeca geweest om eventuele overlast aan te pakken. De openingstijden van de vestiging aan de Lange Viestraat worden niet verruimd, maar plakkaten op de ramen verwijzen wel naar de openingstijden van de zaak aan de Oudegracht.

Productieproces

Het echtpaar Marijke en Pieter Honing nam onlangs de vijf Utrechtse McDonald’s-vestigingen als franchisenemer over. De zaak aan de Oudegracht werd deze week verbouwd en kreeg een nieuwe productielijn.

Lees ook: Hoe McDonald's vecht met Hilversum

Hamburgers en frites worden er niet meer op warmhoudplaten klaargelegd in afwachting van klanten. Pas nadat de bestelling geplaatst is, gaan medewerkers aan de slag om de hamburgers en frites vers te bereiden. Volgens Honing gaat dit proces net zo snel als de vorige methode.

Flagshipstore Hoog Catharijne

De vestiging in Hoog Catharijne wordt binnenkort ook onder handen genomen en daarbij omgebouwd tot een zogenoemd ‘flagshipstore’. Dat is een voorbeeldzaak die de toekomst van het bedrijf weerspiegelt. Nieuw is dat er onder meer bediening aan tafel komt en een aparte hoek voor koffie met gebak, die de uitstraling krijgt van een bruin café.