Nieuws Horeca

Na tien jaar is brasserie Puur niet weg te denken uit Steenbergen

Brasserie Puur aan de Kaaistraat in Steenbergen bestaat deze maand tien jaar, schrijft BN/De Stem. En Van Loon heeft deze maand nóg een jubileum: hij werkt 25 jaar in de keuken.

MAJDA OUHAJJI | FOTO CHRIS VAN KLINKEN/PIX4PROFS 2 oktober 2017

FOTOTOTOT

Chefkok Mark van Loon wil zijn gasten verrassen. Dus om de twee maanden heeft Brasserie Puur een nieuwe menukaart, restaurant In De Oude Stempel zelfs om de maand.

Verrassen

,,Maar er zijn gerechten die ik echt nooit van de kaart mag halen. Mijn gemarineerde saté en spareribs bijvoorbeeld.'' Want de gast mag dan graag terugkomen voor iets nieuws, hij wil ook iets vertrouwds hebben. Verschillende baantjes in verschillende keukens heeft de Steenbergenaar gehad. ,,Maar ik had altijd gezegd dat ik in Steenbergen iets voor mezelf wilde beginnen.''

Lees ook: Het robotrestaurant is de toekomst van de fastfoodsector

Succes

Op 1 september 2007 kreeg hij de sleutels van het pand. Zijn brasserie werd al snel een succes. ,,Binnen twee jaar groeiden we uit ons jasje'', zegt hij. Een jaar later is daarom besloten om uit te breiden: In De Oude Stempel kwam erbij. Met een restaurant en een brasserie kan Van Loon veel meer aanbieden. ,,En het zijn niet twee verschillende soorten gasten. De ene keer wil je snel een hapje eten en kom je naar de brasserie. Een andere keer heb je op vrijdagavond de tijd om uitgebreid te tafelen en kom je naar het restaurant'', zegt Van Loon.

Basis met twist

De basis van beiden is in ieder geval de klassieke keuken, maar dan met een twist. Zo biedt Van Loon bijvoorbeeld de bentobox aan. Een soort Japanse broodtrommel. Bij Puur kun je die ook krijgen, maar dan met een Zeeuwse twist, met oesters en kreeft bijvoorbeeld, of Mediterraans. ,,Tien jaar geleden al begon ik direct met kleine gerechten'', zegt Van Loon. ,,Die je kunt proeven met zijn allen. De afgelopen jaren is dat heel populair geworden. Je ziet overal shared diningconcepten ontstaan.''

Cursussen

Naast koken voor gasten, organiseert Van Loon ook kookcursussen, die al zeven jaar immens populair zijn. ,,Ik zit altijd vol. De laatste jaren is dat nog meer, omdat door de vele kookprogramma's op tv iedereen wil leren koken.'' En hoe hij zijn spareribs en saté dan zo lekker maakt? ,,Ik laat het vlees eerst 24 uur marineren. Daarna braad ik het 48 uur op lage temperatuur. Daarna weer 24 uur marineren.'' Om het tienjarig bestaan te vieren heeft Van Loon drie speciale menu's samengesteld.