Nieuws Horeca

Nieuwe kroegbazen in Vlaardingen denken goud in handen te hebben

Eén van de populairste kroegen in Vlaardingen, Bodega Malle Babbe, is verkocht, Schrijft het AD Rotterdams Dagblad. De nieuwe eigenaren willen de uitgaansgelegenheid aan de Brede Havenstraat een tikje bijschaven. Zo willen ze vaker open. Vandaag zetten de twee de laatste handtekening.

ERIC OOSTEROM | Foto: Joep van der Pal 10 augustus 2017

Mallebabbe joepvanderpal

Het betekent dat de alom bekende Marco Geluk geen eigenaar meer is. Als veertiger kiest hij, na vijftien jaar bij de zaak betrokken te zijn geweest, voor zijn gezin.

Aan het roer verschijnen Gijs Gooren (27) en Adriaan Soeterman-De Vries (58). Laatstgenoemde heeft jarenlange horeca-ervaring. Zo runde hij zaken in Spanje, Frankrijk en de Randstad.

Aan het roer verschijnen Gijs Gooren (27) en Adriaan Soeterman-De Vries (58). Laatstgenoemde heeft jarenlange horeca-ervaring. Zo runde hij zaken in Spanje, Frankrijk en de Randstad.

Gooren was ooit mede-eigenaar van restaurant Flavor's aan de Westhavenkade. De zaak is failliet gegaan vanwege een onbetrouwbare zakenpartner, vertelt de jonge Vlaardinger.

Maar met Bodega Malle Babbe denken de twee goud in handen te hebben. Adriaan Soeterman-De Vries: ,,Malle Babbe heeft in de loop der jaren een behoorlijke naam opgebouwd. Een zaak die jong en oud trekt: van 25 tot 80.''

Poespas

De twee weten dat het Vlaardingse uitgaansleven minder sprankelt dan pakweg tien jaar geleden. Gooren: ,,We beseffen dat het in Vlaardingen tegenwoordig lastig is om een groot publiek te trekken. Maar deze formule loopt. Elk weekend is het stampvol. Laten we alsjeblieft niet te veel poespas aanbrengen. We zullen zeker geen extreme dingen gaan doen.''

Plankje

Toch gaan er zaken veranderen. Zo is Bodega Malle Babbe voortaan ook op dinsdag geopend. Verder is het plan om in het weekend niet pas om 17.00 uur te openen, maar al rond lunchtijd gasten te ontvangen.

Soeterman-DeVries wil daarbij de kwaliteit van het eten 'een niveautje opschroeven'. ,,Bereiding aan tafel, een plankje met hapjes. Dat soort dingen. En lunchbroodjes met oud-Vlaardingse recepten.''

Volgens hem is het gedrag van de gast veranderd. ,,Mensen zuipen minder. Die willen liever consumeren. Goede speciaalbieren zijn belangrijker geworden.''

Een andere droom: themafeesten. ,,Iets Mexicaans bijvoorbeeld. Dat de tap alleen opengaat als je zo'n Mexicaanse hoed draagt.''

Malle Babbe heeft in de loop der jaren een behoorlijke naam opgebouwd. Een zaak die jong en oud trekt: van 25 tot 80

Adriaan Soeterman-De Vries