Nieuws Horeca

Pizza uit de muur: Eindhoven heeft de primeur

Inspiratie voor het fresh pick-up point haalde Domino's uit de FEBO-muur, geeft algemeen directeur André ten Wolde grif toe. ,,Een kroketje uit de muur trekken, behoort tot het Nederlands cultureel erfgoed." Maar bij Domino's ligt geen muur vol pizza's te wachten tot iemand het luikje opent. ,,Pizza's worden er niet lekkerder op als ze lange tijd in hun doos liggen te dampen", staat in het Eindhovens Dagblad.

JESPER DE VAAN 28 september 2017

Andreten Wolde CE Ovan Domino Pizzaopde Woenselse Markt

De luikjes worden alleen gevuld met bestellingen. De helft van de 300 pizza's die ze dagelijks bereiden, wordt afgehaald. ,,Zie het als een stukje service voor de steeds haastiger wordende klant. Mensen die vooraf hun pizza online of telefonisch bestellen, willen vervolgens niet alsnog moeten wachten tot een medewerker tijd heeft als ze die komen afhalen."

Pizza luikjes op naam

Via jouw naam die op een van de zes schermen oplicht, weet je achter welk luikje jouw pizza schuilgaat. De hokjes zijn voorzien van een verwarmde onderkant en een kantelbaar, transparant beeldscherm. Als je op de bovenkant drukt om het luikje te openen, verandert het scherm in een glazen doorkijkje. ,,We hebben Eindhoven uitgekozen omdat deze stad voorop loopt met technische snufjes."

Afgelopen tijd is de proefversie van het pick-up point getest, gistermiddag was er een presentatie van het definitieve ontwerp. Bedoeling is dat bij succes in Woensel de pizzamuur volgend jaar ook in vestigingen in de rest van het land geïntroduceerd wordt. Vooralsnog binnen in de zaak. In de toekomst wil Domino's een echte pizzamuur aan de buitenkant van het pand, waar je via een QR-code het luikje opent.

Typisch Nederlands

Hoewel eten uit een automatiek typisch Nederland is, is de kans groot dat het pizzaatje trekken ook elders ter wereld navolging krijgt. ,,Een Australische collega die er over hoorde, was meteen om en wil er ook één."

Zie het als een stukje service voor de steeds haastiger wordende klant

André ten Wolde