Nieuws Horeca

Scheveningen-Haven krijgt Skybar en hotel

Na jaren van plannenmakerij gaat het nu toch echt gebeuren: Scheveningen-Haven wordt opgeknapt. Om de visserij een impuls te geven wordt onder meer de visafslag uitgebreid. Een sterrenhotel, Fish Experience en skybar moeten het gebied bovendien aantrekkelijker maken voor toeristen. Totale kosten: 100 miljoen. Dat schrijft het AD.

Malou Seijdel | Foto: ANP 20 februari 2017

Scheveningen haven

Een modern centrum voor visserij en toerisme. Dat zou in 2022 de omschrijving voor Scheveningen-Haven moeten zijn. Plannen om het gebied aantrekkelijker te maken zijn er al jaren, gisteren werden door de gemeente en investeerders dan eindelijk de handtekeningen eronder gezet. Voor honderd miljoen wordt het gebied van 85.000 vierkante meter gerenoveerd.

Doel: een bloeiende economie en meer werkgelegenheid, zo zei wethouder Karsten Klein gisteren bij de presentatie van de plannen. ,,Investeren in de sterke vissector is van levensbelang. Dat geldt ook voor toerisme."

Het karakteristieke visafslaggebouw wordt gerenoveerd, de visafslag verbreed en de reddingsbrigade krijgt een nieuw onderkomen. Eerdere woningbouwplannen worden niet doorgezet, wel komt er een hotel met zo'n 220 kamers.

Skybar

In een nieuwe ondergrondse parkeergarage komt ruimte voor 800 auto's en in de Fish Experience kun je straks alles leren over visvangst en -verwerking. Allie Simonis opent een restaurant dat hij omschrijft als 'Catch 2.0', verwijzend naar een van zijn huidige zaken Catch by Simonis. ,,Inclusief appartementen en een skybar met uitzicht over de stad", aldus Simonis.

De bouw begint in 2018, in 2022 moet het complete gebied worden opgeleverd.

Investeren in de sterke vissector is van levensbelang.

Karsten Klein, wethouder Den Haag