Nieuws Actueel

HEMARKT komt in leeg pand van V&D

Outletstore van HEMA trekt voor bepaalde periode in het grootste winkelpand van Doetinchem, zo schrijft De Gelderlander.

Henny Hacheman | Foto: Jan van den Brink 29 juli 2016

Hemarkt 1065

HEMARKT, de outletstore van HEMA, neemt tijdelijk intrek in het lege voormalige V&D-winkelpand aan de Hamburgerstraat in Doetinchem. Het plan is de winkel half augustus te openen, al staat dit tijdstip volgens een woordvoerder van HEMA nog niet vast.

UitverkoopHEMARKT werd vorig jaar mei geïntroduceerd bij HEMA in Den Haag. Vervolgens werd de outletstore van de warenhuisketen uitgerold in meerdere steden waaronder Nijmegen, Deventer en Den Helder. In de voormalige V&D in Ede is sinds kort ook een HEMARKT.

Er zijn nu 28 vestigingen van HEMARKT, waarvan 13 in HEMA's zijn ondergebracht en 15 (waaronder Doetinchem) een aparte winkel zijn. HEMA in Doetinchem zit iets verderop aan de Hamburgerstraat. In de outletstore komen artikelen (van kleding tot tuinmeubelen) van HEMA in de uitverkoop, met kortingen tot 70 procent.

TijdelijkHoe lang de HEMARKT in de voormalige V&D zal zitten, is nog onduidelijk. "Elke HEMARKT is tijdelijk", volgens een HEMA-woordvoerder. "Een specifieke einddatum houden we open. In Doetinchem gaan we een deel van het pand gebruiken."

Het pand aan de Hamburgerstraat is 7.000 vierkante meter groot. De V&D sloot na het faillissement half februari de winkels. In Doetinchem volgde een uitverkoop die half april eindigde. Sindsdien staat het pand (waar tot juli 2007 warenhuis Huls zat) leeg.

Het winkelpand, veruit het grootste van Doetinchem, wordt beheerd door Nijenborgstaete uit Delft. "Het is een tijdelijke invulling", benadrukt een woordvoerder van Nijenborgstaete. "We zijn bezig met een definitieve oplossing voor het pand. Er zijn meerdere gegadigden. Maar wanneer er een definitieve invulling is, durf ik niet te zeggen."