Nieuws Actueel

Hotra en Voskamp nieuwe dealers HAPERT aanhangwagens

Hotra Aanhangwagens in Rijssen en Voskamp Hall in Eerbeek worden de nieuwe Qualified dealers van HAPERT aanhangwagens voor Salland/Twente en de Achterhoek. Zowel Wilbert ten Hove als Bardo Voskamp is blij met de hernieuwde samenwerking.

Van onze redactie 4 april 2016

Beide dealers verkochten al eerder het merk HAPERT, maar vielen buiten de boot, toen de Brabantse aanhangwagenproducent koos voor selectieve distributie, oftewel nog maar één dealer per regio. Voor zowel Achterhoek als Salland/Twente was dat de Witte Smid met de hoofdvestiging in Warnsveld, maar aan deze samenwerking komt per 1 april een einde.

Groei"In beide regio’s zagen wij ons marktaandeel al jaren teruglopen", aldus HAPERT-directeur Ad Saris. "Dat was ons een doorn in het oog, vooral omdat we in vrijwel alle andere regio’s ons marktaandeel juist zien stijgen. In Hotra en Voskamp hebben we twee enthousiaste partners gevonden die vol voor ons merk willen gaan. Bij een kwaliteitsproduct als HAPERT horen kwaliteitsdealers en dito service."

OpnieuwDe hernieuwde samenwerking betekent voor beide dealers dat ze andere merken moeten gaan afstoten. "Dat is nooit prettig", zegt Voskamp. "Met sommige producenten werken we al jaren samen en hebben we een goede band. Maar daar staat tegenover dat HAPERT een topproduct levert. Het is bovendien een producent met lef. Je moet het toch maar durven om voor één dealer per regio te gaan. Het nieuwe marketingbeleid spreekt me ook aan. Ik heb er het volste vertrouwen in."

Wilbert ten Hove kan zich hierbij aansluiten. "We hebben na het wegvallen van HAPERT een moeilijke tijd gehad. We zijn blij dat we onze klanten opnieuw HAPERT aanhangwagens kunnen aanbieden."

ServiceBezitters van een HAPERT-aanhangwagen in Salland/Twente en Achterhoek kunnen voortaan voor service en onderhoud of vervanging bij Hotra en Voskamp terecht. Datzelfde geldt vanaf 1 april ook voor de garantiebeurten en -inspecties. Op die datum eindigt het dealerschap van Witte Smid officieel.

Foto: Voskamp & Hotra