Nieuws Actueel

Hudson's Bay naar Den Haag, interesse in Rotterdam

Er gloort hoop voor de kwakkelende Spuistraat in Den Haag. De Canadese warenhuisketen Hudson's Bay komt naar de stad en neemt zo goed als zeker plaats in het leegstaande V&D-pand, meldt het AD.

LEX DE JONGE 18 mei 2016

VD Den haag

Den Haag is een van de twintig steden waar het bedrijf de komende 2 jaar een vestiging wil openen, bleek gisteren tijdens een persconferentie van de keten. Eerder onderhandelden de Canadezen nog over een overname van de failliete V&D-keten, maar die deal ketste af op het 'verouderde concept' van het Nederlandse warenhuis, zei bestuursvoorzitter Richard Baker.

DecathlonWanneer Hudson's Bay precies naar Den Haag komt, is nog onbekend. Wel zal het Canadese bedrijf het ruime pand aan de Spuistraat eerst moeten verbouwen. In het voormalige V&D-gebouw krijgen de Canadezen nog gezelschap van de Franse sportwinkelketen Decathlon. Dat maakte begin maart al bekend dat het de kelderverdieping gaat huren.

De Fransen willen ook graag een megasportvestiging op het Forepark, maar worden in dat voornemen gedwarsboomd door de provincie.

NaaldwijkHet is de vraag of Hudson's Bay zich ook de in de oude V&D-vestigingen in Naaldwijk, Delft of Zoetermeer gaat vestigen. Die gemeenten werden gisteren niet genoemd.

RotterdamDe Canadese warenhuisketen Hudson's Bay Company heeft een oogje laten vallen op het leegstaande V&D-pand in het centrum van Rotterdam, bleek gisteren op de persconferentie in Amsterdam, waar Hudson's Bay de plannen voor de Nederlandse markt presenteerde. Het zou betekenen dat er weer leven komt in de oude V&D-vestiging aan het Beursplein, dat sinds medio februari gesloten is. Zonder het faillissement van V&D was de Canadese warenhuisketen niet naar Nederland gekomen. "We hebben hun panden nodig", zei topman Richard Baker op de persconferentie.

Lees ook: Hudson's Bay opent 20 warenhuizen in NederlandIn welke steden komt Hudson's Bay?Hudson's Bay: zuurstof voor de winkelstraat