Aangeboden door HubSpot

Branded Content Ict

HubSpot: 'Ondernemers bevinden zich middenin een crisis van disconnectie'

Ondernemers bevinden zich middenin een crisis van ‘disconnectie’, zegt Tjitse Plantenga, Sales Manager Benelux. „Door de enorme hoeveelheid en versnippering van communicatiekanalen en de fundamentele veranderingen in het gedrag van kopers, staan ondernemers steeds verder van hun klanten af. Dat maakt het moeilijker om zinvolle klantrelaties aan te gaan. Tegelijkertijd verliezen zij, door de hybride wereld, ook hun grip op de connectie tussen collega's. Gelukkig is daar een oplossing voor.”

Crissy Mulder 13 februari 2023

Hub Spot branded content banner Groot

HubSpot: 'Ondernemers bevinden zich middenin een crisis van disconnectie'. Foto: HubSpot

In september vestigde HubSpot, het customer relationship management platform, zich in Nederland met een kantoor in Amsterdam. Daarmee breidde het hybride bedrijf, met ruim 7.000 medewerkers en ruim 158.000 klanten in meer dan 120 landen, zijn internationale aanwezigheid verder uit. Sinds 2006 probeert HubSpot de wereld meer ‘inbound’ te maken. Dat doet het CRM-platform met prijswinnende software, diensten en support waarop HubSpot klanten aantrekt, behoudt en verwondert, zegt Plantenga. „Wij bieden bedrijven de front office tools die zij nodig hebben om van hun klanten fans maken.”

Crisis van disconnectie

Volgens de Sales Manager Benelux hebben veel ondernemers op dit moment helaas de grootste moeite om dat waar te maken. „In tijden van Corona moesten ondernemers snel digitaal. Dat resulteerde in een hele grote bulk van losse applicaties en samengeklonterde oplossingen. Als gevolg daarvan heeft het gemiddelde groeiende bedrijf tegenwoordig 242 SaaS-applicaties. Het probleem is echter niet dat bedrijven een heleboel tools hebben, maar dat er maar heel weinig met elkaar verbonden zijn. Elke applicatie heeft zijn eigen gegevens en processen, maar er is niet één plek die alles met elkaar verbindt, waardoor ondernemers de verbinding met hun klanten verliezen.”

„In tijden van Corona moesten ondernemers digitaal. Dat resulteerde in een hele grote bulk van losse applicaties en samengeklonterde oplossingen”

Tjitse Plantenga, Sales Manager Benelux

HubSpot biedt één omgeving, één platform, waarop alles samenkomt: alle tools voor sales, marketing en service op één plek, wat het makkelijker maakt om de klantreis te ontwikkelen, analyseren en optimaliseren. „Voordat ondernemers HubSpot gebruiken, lezen zij heel veel data vanuit losse tools. Daar zijn eindeloos veel voorbeelden van. Denk aan de marketingafdeling of customer support met ieder een eigen landschap, bestaande uit tal van losse tools. Veelal ingezet omdat het in eerste instantie snel te implementeren viel en kosteneffectief was. Na verloop van tijd kampen deze ondernemers echter met een enorme wirwar aan tools, waardoor zij het niet meer voor elkaar krijgen de inzichten samen te brengen. Daar komen wij om de hoek. Binnen onze omgeving creëren wij inzicht en verbinding.”

Binding met je werknemers binnen een hybride wereld

Dat doet HubSpot overigens niet alleen voor de ondernemer-klantrelatie, maar ook voor de ondernemer-werknemerrelatie. „Door Corona zijn we in een versneld tempo in een hybride wereld terechtgekomen. We werken thuis, op kantoor en in andere landen. Dat maakt het voor veel ondernemers lastig om met hun medewerkers verbonden te blijven. De juiste communicatietools helpen hem daarbij. Denk bijvoorbeeld aan de integratie van kwalitatief goede vergadercamera's en schermen in vergaderzalen, zodat er grotere vergaderingen met mensen thuis kunnen worden gehouden.”

HubSpot: 'Ondernemers bevinden zich middenin een crisis van disconnectie'. Foto: HubSpot

Menselijke banden met klanten

Dankzij die integratie kunnen marketing- en klantenteams nu ook zakelijke WhatsApp-accounts aan hun gedeelde inbox koppelen. En zo makkelijker communiceren met klanten en prospects. De gegevens worden direct onderdeel van de (bestaande) klantenprofielen in HubSpot CRM. En alle klantgesprekken worden nu op één centrale locatie bijgehouden. „Deze integratie biedt bedrijven de mogelijkheid te communiceren met de mediumvoorkeur die zij hebben. Of dit nu tekst, afbeeldingen of video’s zijn.” Dat automatiseren en personaliseren van WhatsApp-berichten helpt ondernemers volgens Plantenga op grotere schaal menselijke banden met klanten op te bouwen.

Community van ondernemers

Volgens de Sales Manager Benelux is HubSpot er voor iedere ondernemer, klein of groot. „HubSpot groeit met je mee. Ben je startende? Dan kun je bij ons met een gratis CRM aan de slag gaan. Vervolgens kun je dan stapsgewijs uitbreiden met losse modules, om zo uiteindelijk naar een volwaardig geconnecteerd platform toe te werken en zo als business te groeien. En dat in combinatie met gigantisch veel online trainingen en een sterke online community voor marketeers, sales en klantenservice professionals.”

„Binnen de HubSpot Community helpen klanten elkaar bij het laten groeien van hun ondernemingen”

Tjitse Plantenga, Sales Manager Benelux

Binnen die community biedt HubSpot een sterke online databank bestaande uit cursussen, online trainingen en video’s op het gebied van sales en marketing. „Hier helpen HubSpot-klanten elkaar bij het laten groeien van hun ondernemingen. Een geweldig mooi voorbeeld van verbinding.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met HubSpot.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.