Nieuws Actueel

'Ik voer geen strijd als oliemannetje'

Annemarie Zevenbergen 26 januari 2016

Domburgzeeland1065

Hij mengt zich niet in de juridisch strijd tussen gemeente Veere en (recreatie)ondernemers. "Nee, ik ben het oliemannetje. Ik voer geen strijd", vertelt ondernemersmanager Dick van der Velde dinsdag in de PZC.

"Ik probeer conflicten op te lossen en ik ben ervan overtuigd dat in een goed gesprek vaak de oplossing gevonden wordt. Maar dan moeten ze me wel vragen." Dick van der Velde laat er, sinds zijn aantreden in 2009 als ondernemersmanager in Veere (OMV) geen onduidelijkheid over bestaan: "Ik ben de smeerolie tussen ondernemers en de gemeente. Veere kent heel veel kleine bedrijfjes, waarin de ondernemer zelf keihard meewerkt. In andere gemeenten zie je nog wel grotere bedrijven met secretaresses en managers. Hier staat de ondernemer zelf met de voeten in de klei. Dat kan lastig zijn. Ondernemers zijn nu eenmaal ondernemers en ambtenaren zijn ambtenaren. Die begrijpen elkaar niet altijd. Daar kom ik dan in beeld."

De gemeenteraad evalueert donderdag het werk van de ondernemersmanager het afgelopen jaar. Die evaluatie pakt goed uit en Veere wil dit jaar opnieuw 25.000 euro in het project OMV steken. De Veerse ondernemers, VVV, Impuls Zeeland, de Stichting Strandexploitatie Veere en Stichting Economische Stimulering Veere financieren ieder 5000 euro.

Van der Velde: "Ik heb twee prioriteiten de komende tijd. Breedbandinternet in het buitengebied en een goede gsm-dekking. Want het is natuurlijk te gek dat een ondernemer zijn pinautomaat uit moet zetten om internetverbinding te krijgen. Echt niet van deze tijd. Maar ik denk dat we daar binnenkort definitief een klap op kunnen geven."

KuststrookHet verder uitrollen van de Zeelandpas en toeristisch vervoer in de kuststrook, zoals de 'limousine tuktuks' voor vijf tot zes personen, staan verder op zijn lijstje.