Nieuws Actueel

Ikea Zwolle: 1,6 miljoen bezoekers in jaar tijd

De blauw met gele vlaggetjes kunnen uitgehangen worden: het is een jaar geleden dat de Ikea in Zwolle de deuren opende. Het woonwarenhuis trok 1,6 miljoen bezoekers.

Luuk Sporrel | Foto: Frans Paalman 19 februari 2016

Ikea zwolle frans paalman

"Van onze kant gezien is het heel goed bevallen", vertelt Sandra Schouten, storemanager van de Ikea in Zwolle. Het woonwarenhuis trok in het afgelopen jaar een mooi aantal klanten, vindt Schouten. Bovendien waren ze tevreden over de winkel, blijkt uit een klantenonderzoek dat drie keer per jaar wordt gehouden door de Ikea. "Klanten waren vooral tevreden over de sfeer, het overzicht en de behulpzaamheid en kennis van het personeel." Zorgen over het toenemende verkeer zijn niet uitgekomen: "dat is heel erg meegevallen. Wel zijn er een paar kinderziektes waar we nog aan moeten werken", vertelt Scholten.

MinderEén van de dingen die "minder gewaardeerd" werden, is het 'dubbel' afrekenen bij het restaurant. Bezoekers bestellen hier eerst bij de kassa en moeten daarna weer in de rij staan om hun gerecht op te halen. "We zijn bezig met een andere indeling hiervoor", vertelt de manager. Daarnaast moet duidelijker gemaakt worden wat klanten waar kunnen bestellen "ook dit wordt nog aangepast."

SnuffelenNa een rondgang blijkt dat bezoekers graag naar de winkel komen. "Ik kom hier ongeveer één keer in de maand", vertelt Alice. Ze is verhuisd en heeft spullen nodig om de woning in te richten "bovendien is het hier gezellig, lekker snuffelen, de showrooms en het restaurant", somt ze op. Vervelend vindt ze echter dat het weleens voorkomt dat grote delen van de winkel afgesloten zijn als het opnieuw wordt ingericht. "Lekker door de winkel zwalken", vertelt Astrid Koens. Ze is samen met haar dochter naar de winkel gekomen voor een bed, maar heeft zich laten verleiden om toch een showroom te bekijken.

"Knap hoe ze zulke kleine ruimtes kunnen indelen." Eens in de twee of drie maanden is het voor Koens tijd om naar de winkel te gaan. "Voor een reservelampje bijvoorbeeld. Eerder gingen we naar Amersfoort, maar met de winkel zo dichtbij is het een stuk makkelijker. We hoeven het ook niet meer te plannen." Alice Visser en haar zusje Mirthe komen ook regelmatig in de winkel. "Ik ben dit jaar vier keer geweest", vertelt Alice. "Het is gezellig met de showrooms en het restaurant is mooi ingericht." Mirthe voegt toe: "je vindt ook alles wat je nodig hebt." Grinnikkend zegt Alice: "en je loopt altijd met heel veel extra dingetjes de winkel uit."