Nieuws Actueel

IME Technologies haalt kapitaal op voor medische implantaten

IME Technologies rondt een tweede financieringsronde af met bestaande aandeelhouders TIIN Capital en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM). IME Technologies ontwikkelt apparatuur voor medische implantaten die het menselijk lichaam in staat stellen zichzelf te repareren. Het bedrijf gaat het nieuwe kapitaal aanwenden om een leidende positie te verwerven in de ontwikkeling van deze nieuwe medische implantaten.

Van onze redactie 4 augustus 2016

Rode bloedcellen IME technologies

"De medische industrie staat aan de vooravond van de doorbraak van regeneratieve geneeskunde", zegt Jan van Helvoirt, CEO en medeoprichter van IME Technologies. "Met het nieuwe geld kunnen we nu echt gaan samenwerken met de medische industrie en werken aan de ontwikkeling van implantaten en behandelmethoden die het leven van patiënten over de hele wereld veranderen."

Zenuwen repareren

IME Technologies maakt apparatuur voor zogeheten nanovezels die de menselijke cel assisteren bij het aanmaken van gezond weefsel. De techniek maakt nu al nieuwe methoden mogelijk om het herstel van bot en huid te versnellen, beschadigde luchtwegen en zenuwen te repareren, vaatziektes te behandelen, en om beschadigd hartklepweefsel te regenereren.

Zes continenten

IME Technologies, opgericht in 2008, is uitgegroeid tot marktleider met meer dan 70 geïnstalleerde systemen verdeeld over zes continenten. Het bedrijf is ontstaan op de Technische Universiteit Eindhoven en in 2012 zelfstandig verder gegaan. Aansluitend kwamen TIIN Capital en BOM als investeerder aan boord om de groei ambities van IME Technologies te ondersteunen.