Nieuws Actueel

In Zeeland groeien 110 bedrijven als kool

Frank Balkenende (PZC) 28 januari 2016

Groei snel bedrijf

Zeeland telt 110 snelgroeiende bedrijven. Landelijk maken 5600 bedrijven een stormachtige groei door. Dat blijkt uit cijfers over 2014 van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Als dunbevolkte provincie heeft Zeeland een klein aandeel in de landelijke groep snelgroeiende bedrijven.

Het gros van de snelgroeiers (40 procent) is te vinden in de provincies Noord- en Zuid-Holland. Een ‘snelle groeier’ is een bedrijf dat bij de start van de groeimeting minimaal tien werknemers heeft. In drie opeenvolgende jaren moet het aantal werknemers gemiddeld met 10 procent of meer zijn gestegen. Binnen de groep snelle groeiers zijn er ruim 400 zogeheten ‘gazellen’, jonge bedrijven.

Snelle groeiers in Zeeland zijn bijvoorbeeld Bomont, webwinkel in medische producten Duovita in Middelburg en timmerbedrijf VKP in Kapelle. Ze staan in de jongste erelijst van de FD Gazelle Awards, een prijs die Het Financieele Dagblad uitreikt aan de snelstgroeiende bedrijven. Bekende groeiers zijn verder onlinemuziekzaak Bax-shop uit Goes, aed-specialist Medisol in Middelburg en vishandel Mike de Houck in Breskens. Zij wonnen vorig jaar de Gouden FD Gazelle. Ook schoenenzaak Omoda breidt als een inktvlek uit. Vooruit gaan ook uitzend- en detacheringsbureau Humares BV in Vlissingen, PVNed in Goes (levert diensten aan de elektriciteitssector), SieTec Industrial Automation BV in Terneuzen als ook Yoursurprise.com in Zierikzee.