Nieuws Actueel

ING-personeel Noord-Holland, Utrecht en Flevoland staakt dinsdag

Medewerkers van ING-kantoren in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht gaan dinsdag staken. Dat meldt vakbond FNV, die medewerkers van ING-kantoren in de provincies oproept naar Amsterdam te komen voor een manifestatie. Deze week legde het ING-personeel uit Noordoost-Nederland al het werk neer.

ANP 31 maart 2023

ANP310323222 1

Dat was volgens de vakbonden FNV, CNV en De Unie de eerste 24-uursstaking ooit bij ING. Personeel staakt uit onvrede over het uitblijven van een nieuwe cao bij de bank, die geldt voor zo’n 14.000 werknemers. In de bankensector wordt normaal gesproken amper gestaakt.

De bonden stellen dat voor veel ING-werknemers het geduld met de directie op is, na meer dan een halfjaar publieksvriendelijke acties. "Blijkbaar heeft de directie van ING een wake-upcall nodig", stelt FNV. ING presenteerde vorige week een nieuw cao-voorstel, maar daar gingen vakbonden niet mee akkoord. Zij willen onder meer loonsverhogingen die de koopkracht herstellen en een verlaging van de werkdruk.

Tijdens de eerdere staking zou meer dan de helft van de 2000 werknemers van het ING-kantoor in Leeuwarden het werk hebben neergelegd. In dat kantoor was ook het klantcontactcentrum gevestigd. Een woordvoerder van de bank gaf aan dat de staking "geen impact" had op de bedrijfsvoering.

Voor de periode na dinsdag hebben de vakbonden stakingen gepland op 11 april en 24 april, op de dag van de aandeelhoudersvergadering.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws