Nieuws Actueel

Japans bier zal Grolsch niet verdringen

De nieuwe eigenaar van Grolsch, het Japanse brouwerijconcern Asahi, wil dat er vanaf 2018 ook Asahi Super Dry in Enschede gebrouwen wordt. Het lichte Super Dry is het succesvolste merk van Asahi in Azië. Het bier wordt momenteel in zo’n zeventig landen verkocht, meldt de Tubantia.

Van onze redactie 24 november 2016

Grolschverkoopbierbrouwer1065

Bij Grolsch werden ze donderdag nogal overvallen door het nieuws: bij de brouwerij was officieel nog niets bekend over concrete plannen van de nieuwe eigenaar. Asahi maakte het nieuws in Japan bekend.

Ruimte

Volgens woordvoerder Jaap Hulshof van Grolsch hoeven fans niet bang te zijn dat er minder Grolsch gebrouwen gaat worden: “We hebben nog geen idee over volumes, maar we hebben capaciteit over dus we gaan er van uit dat er genoeg ruimte is voor nieuwe productie.”

Meer invloed

Asahi wil Super Dry ook gaan brouwen in de Peroni-brouwerij in Italië, die dit najaar gelijk met Grolsch werd overgenomen van het Zuidafrikaanse SABMiller. Asahi wil overigens nog meer invloed in Europa: het is op zoek naar brouwerijen in Oost Europa om over te nemen.