Nieuws Actueel

Je Eigen Kraam Hardenberg breidt uit met kleine winkeltjes

In schril contrast met het V&D-drama staat het succes van Je Eigen Kraam in Hardenberg. De benedenverdieping van 800 vierkante meter met 110 kraamhouders loopt zo goed dat nu ook de verdieping van het gehuurde pand wordt ingericht voor tien shop-in-shops.

Harry Kruiper 18 februari 2016

Rommelmarkt pixabay

De kleine winkeltjes van 22 tot 50 vierkante meter zijn voor mensen die net wat meer ruimte willen dan een marktkraam. Het van oorsprong Finse concept, waarbij alle verkopen van de individuele kramen via het centrale afrekensysteem gaan, werd augustus vorig jaar opgezet door Diane en René Hoeve uit Slagharen. Die kaapten het plan voor een overdekte markt weg voor de neus van Willeke en Adrie Kikkert. Noodgedwongen zetten Willeke, werkzaam als postbezorgster en Adrie, vrachtwagenchauffeur van beroep, hun plannen in de ijskast.

OvernemenMaar november ging de telefoon en kregen ze de vraag of ze de aan de Hessenweg gevestigde Je Eigen Kraam wilden overnemen. Het echtpaar Hoeve kon de drukte niet meer aan en zocht opvolgers. Bij toeval hoorden ze van de oorspronkelijke interesse van Willeke en Adrie. "We zijn zo blij dat we die kans al zo snel gekregen hebben. Die is met vier handen aangegrepen. Alles was goed opgezet en goed geregeld. We konden zo instappen."

En nu komen er kleine winkels bij. Die toevoeging aan de formule hadden ze van begin af aan al voor ogen. Toen de vraag steeds groter werd, hoefden ze niet lang na te denken. De verdieping is er bij gehuurd en de daar gevestigde winkeltjes gaan vandaag open.

Foto: Pixabay