Nieuws Actueel

Jitse Groen (Thuisbezorgd) met 460 miljoen euro rijkste jonge miljonair

Jitse Groen (39), oprichter van Thuisbezorgd, is de nieuwe nummer 1 op de lijst van tijdschrift Quote met rijken van onder de veertig. De 100 rijkste jonge miljonairs zijn met een gezamenlijk geschat vermogen van €2,367 miljard rijker dan ooit. Ook staat de lijst meer dan ooit tevoren vol met succesvolle jonge selfmade-ondernemers.

De Ondernemer | Video: MyChannels 16 mei 2017

ANP Jitse Groen

De persoon die veruit het meeste vermogen bezit is Jitse Groen. Deze 39-jarige oprichter van Thuisbezorgd, is na de beursgang van zijn bedrijf in september 2016 volgens Quote goed voor 460 miljoen euro. Hij verzevenvoudigde zijn vermogen het afgelopen jaar.

Groen heeft daarmee Coolblue-oprichters Paul de Jong en Pieter Zwart van de eerste plaats verdrongen. Zij liggen ruim 200 miljoen op Groen achter, aldus Quote.

Martin Garrix

De gemiddelde leeftijd van jonge miljonairs is ook afgenomen. Dit jaar staan er acht twintigers op de lijst, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. De absolute Benjamin is dj Martin Garrix (21), met een geschat vermogen van 14 miljoen. Zijn collega's Hardwell en Afrojack doen het nog net even beter met allebei 16 miljoen euro.

Lees ook: Zo blijft dj en jonge miljonair Martin Garrix rijk en succesvol

Ook Volendammers Jan Smit, Simon Keizer en Nick Schilder hebben een plekje verworven in de lijst. Nick en Simon hebben beiden een geschat vermogen van 7 miljoen euro, terwijl hun vriend Jan op 13 miljoen zou staan.

Succesvolle vrouwen

In de lijst zijn dit jaar opvallend weinig succesvolle vrouwen te vinden. Slechts vier vrouwen weten de top 100 te halen. Model Doutzen Kroeszou volgens Quote 24 miljoen euro op haar bankrekening hebben staan. Ze is daarmee rijker dan model Lara Stone, presentatrice Sylvie Meis en ontwerpster Marieke Meulendijks, die ook alledrie een plek in de top 100 hebben verworven.

Lees ook: Vrouwelijke topondernemers nodig als rolmodel

Van Gerwen

De hekkensluiter van deze editie is darter Michael van Gerwen (28), ofwel 'Mighty Mike'. Hij staat met een geschat vermogen van 7 miljoen euro op de laatste plaats in de Quote top 100 van jonge miljonairs.