Nieuws Actueel

Waarom Jumbo-baas Frits van Eerd niet in de randstad zit met zijn hoofdkantoor

Wie beter dan succesvolle ondernemers weten hoe het werkt op de werkvloer? Zij geven hún beste tips bij het AD. Vandaag: Frits van Eerd, CEO van Jumbo.

Alex van der Hulst 28 oktober 2018

Frits van eerd jumbo supermarkt veghel centrum randstad ondernemer ondernemersgeest tips tricks

,,Ons hoofdkantoor is in Veghel, het centrum van de wereld. Je moet niet naar de Randstad verhuizen omdat je denkt dat het daar te doen is. Ik ben in Sillicon Valley geweest. Daar zit je vanaf San Francisco anderhalf uur in een busje om bij Google terecht te komen. Als ik vanuit Veghel anderhalf uur ga rijden dan kom ik bijna overal in Nederland. Bij Jumbo werken mensen uit alle windstreken, die snappen helemaal niet dat het een punt van discussie kan zijn of je in of buiten de randstad woont. Ons hele land is de Randstad.

Veel belangrijker is dat je jezelf blijft. Daar zit namelijk je kracht. Ik ben altijd op zoek naar sprankelende ogen. Mensen die enthousiast zijn over het werk. Het is echt belangrijk om werk te doen dat bij je past. Soms moet je ernaar zoeken, maar zeker weten dat het er is.

Lees ook: Waarom Frits van Eerd Jumbo met een frietzak vergelijkt

Maar één leven

Werk en privé zijn geen gescheiden werelden, je hebt echt maar één leven. Als je leuk werk hebt, dan kom je thuis vol energie. Dan gaat het alleen maar beter en kun je het heel lang volhouden. Als je helemaal kapot thuiskomt omdat je werk niet bij je past, kom je in een vicieuze cirkel.

Op ons hoofdkantoor wil ik medewerkers laten zien wie we zijn. Dat we meer zijn dan de laagste prijs voor een fles cola. Als een winkel omgevormd wordt tot een Jumbo-winkel dan komen de medewerkers bij ons in Veghel op bezoek om te zien wat onze oorsprong is, waar ik zit en waar ons succes zit. Ik hou niet van politiek binnen het bedrijf, ik wil een open cultuur waar iedereen elkaar kan aanspreken en mij ook. Wij maken het verschil door enthousiaste medewerkers voor wie de klant het belangrijkste is. Zo onderscheiden we ons.”

Ik wil medewer­kers laten zien dat we meer zijn dan de laagste prijs voor een fles cola

Frits van Eerd, CEO van Jumbo