Nieuws Actueel

Kaatsheuvel krijgt familiehotel in oud politiepand

Een familiehotel met honderd bedden heeft Kaatsheuvel er eind dit jaar bij. In het oude politiebureau aan de Europalaan nog wel, schrijft het Brabants Dagblad. „Een naam hebben we nog niet.” Ook de Efteling juicht het plan toe.

Nico Snels 10 juni 2016

Familiehotel Kaatsheuvel

In het voormalig politiebureau aan de Europalaan in Kaatsheuvel komt een familiehotel. Eind dit jaar moet het open gaan. Initiatiefnemers Marco en Sandra van Corstanje maakten gisteren in Het Klavier hun plannen bekend.

Het echtpaar is en blijft tevens eigenaar van hotel-restaurant De Lakei aan de Van Heeswijkstraat. "Omdat uitbreiding op deze locatie niet mogelijk is, zijn we gaan rondkijken en bij het leegstaande pand van de politie uitgekomen. Dat gaan we van binnen verbouwen. Van buiten veranderen we niets aan het gebouw", vertelt Van Corstanje.

EftelingHet nieuwe driesterrenhotel aan de rotonde bij de Marktstraat krijgt 23 kamers met in totaal honderd bedden. De kamers zijn voor twee tot zes personen. Het hotel, dat nog geen naam heeft, is vooral bedoeld voor stellen en gezinnen die de Efteling bezoeken. Gasten kunnen er overnachten en ontbijten. De oude stalling annex werkplaats van de politie wordt de toekomstige ontbijtzaal. "De Lakei gaat verder als restaurant. De zeven kamers houden we als uitwijkmogelijkheid voor ons nieuwe hotel."

Steeds meer toeristen willen naar de Efteling en slapen in de buurt. "Dat is echt booming. Omdat ik al vol zat, moest ik het afgelopen jaar vaker 'nee' verkopen dan 'ja'. Maar groei van mijn huidige bedrijf kan niet, want parkeren is een probleem. Ik wil niet dat de buurt last heeft van auto's van onze gasten. Daarom zal bij het nieuwe hotel op eigen terrein geparkeerd worden."

LeegstandDit tot tevredenheid van de omwonenden van de Europalaan. Die zijn woensdagavond als eersten geïnformeerd en hebben volgens de initiatiefnemer geen bezwaar. "De meeste mensen zijn blij dat er eindelijk iets gebeurt met het politiebureau, want dat staat al sinds december 2007 leeg."

De gemeente Loon op Zand en de Efteling juichen de aangekondigde hoteluitbreiding in Kaatsheuvel toe. "Een bijzondere aanvulling op het aanbod van hotelkamers in onze gemeente. En ontzettend fijn dat een lokaal ondernemerspaar hiermee zijn nek uitsteekt", jubelt wethouder Gerard Bruijniks.

Eerder dit voorjaar presenteerden Piet den Hartog en Coen Schelfhorst hun plan voor een nieuwe AH met daarboven het Guest House Hotel met 69 kamers aan de Gasthuisstraat.