Nieuws Actueel

Kampeeruitrusting op bestelling

Een dure kampeeruitrusting aanschaffen die je hoogstens één keer per jaar gebruikt. Als het aan Bas Sonnevelt uit Schijndel en Nick van den Berg uit Helmond ligt, hoeft dat in de toekomst niet meer, meldt het Brabants Dagblad.

Merijn van Merrienboer | Foto: Kees Martens/ Meulenhof 23 januari 2017

Nooit meer zeulen met spullen of gedoe met inchecken, tenminste dat beogen Bas Sonnevelt (29) uit Schijndel en mede-oprichter Nick van den Berg (22) uit Helmond met hun bedrijfje Geardropper. Vrij vertaald zorgen zij dat de complete kampeeruitrusting op de plek van bestemming is als de gebruikers arriveren. Ze hopen een 'kampeerrevolutie' te ontketenen: "De nieuwe generatie moet het slapen in de natuur weer aantrekkelijk gaan vinden", zegt oprichter Sonnevelt.

Het idee werkt als volgt: je vliegt naar een bestemming, huurt eventueel een auto en haalt je kampeerspullen op bij een van de servicepoints. Dat zijn door Nederlanders gerunde campings in acht Europese landen - Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië, Kroatië, Noorwegen, Zweden en Nederland - waarmee Sonnevelt en Van den Berg samenwerken. Het duo regelt dat volledige kampeersets tijdig ter plekke zijn, variërend van budget, standard- of comfortsets. "Mensen kunnen ook hun eigen uitrusting samenstellen. In iedere set zit in ieder geval een tent, een tweepersoons luchtbed, kookgerei, bestek, een gasbrander en een pannenset", licht Sonnevelt toe. Hoe de spullen op de plek van bestemming komen, daar twijfelt hij nog over.

"We zijn de eersten die het in deze vorm en op deze schaal in Europa doen", zegt Van den Berg. En ze richten zich specifiek op rondtrekkende kampeerders. Er bestaan op continenten als Australië en Amerika al wel lokale outdoorwinkels waar je uitrustingen kunt huren, maar daarvan weet je volgens Sonnevelt niet zeker of de kwaliteit goed is. Voor mensen die pas 's avonds op hun bestemming aankomen of voor de verwende vakantieganger biedt het jonge bedrijfje ook de mogelijkheid een opzet- of inpakservice te huren.

Praktische problemen

Sonnevelt deed vijf maanden onderzoek naar de haalbaarheid van zijn idee, voordat hij contact zocht met Van den Berg. Die maakt als eigenaar van het bedrijfje Cloudrocket sites en webapplicaties voor anderen. "Een site waarop mensen kunnen boeken is natuurlijk onmisbaar", stelt Sonnevelt. Helmonder Van den Berg heeft zelf veel ervaring op het gebied van slapen in de natuur en kent ook de praktische problemen. Zijn laatste kampeeravontuur verliep naar eigen zeggen niet zonder horten of stoten: "Ik ging met drie vrienden op vakantie in Zweden. Een tent meenemen in het vliegtuig was lastig. Die tent ging in Zweden kapot, dus sliepen we bijna de hele tijd op de grond."

Gerelateerde artikelen Kampeerwereld grootste kampeerwinkel van de VeluweOverdracht familiebedrijf duurde acht jaar voor familie Hanse