Nieuws Actueel

Kampen is 'Gemeente met schoonste winkelgebieden'

De gemeente Kampen is uitgeroepen tot de 'Gemeente met de schoonste winkelgebieden' van 2016, in de categorie middelgrote gemeenten. Haarlemmermeer verdiende die titel bij de grote gemeenten en liet daarmee Apeldoorn en Zwolle achter zich, meldt De Stentor.

de Stentor | Foto: Thinkstock 17 november 2016

Zeelandterneuzenwinkelen1065

De gemeente Kampen heeft de overwinning te danken aan weinig zwerfafval, een goede verlichting en zeer schone afvalbakken. Martin Ekker, wethouder gemeente Kampen, is trots op de inwoners en bezoekers van Kampen: "De prijs is écht een beloning voor het schoon houden van Kampen. Voor ons is Kampen al de mooiste stad, maar mag zich nu ook de schoonste noemen."

Ranglijst

Deventer eindigde op een 22e plaats in de categorie middelgrote gemeenten, Zutphen op een 24e plek en Lelystad is hekkensluiter op de 33e plaats.

Impact

NederlandSchoon organiseert jaarlijks de Schoonste Winkelgebieden Verkiezing. Hiervoor wordt elke zomer een onderzoek uitgevoerd. Voor dit onderzoek zijn bezoekers van 559 winkelgebieden in 63 verschillende gemeenten ondervraagd over hoe schoon zij hun winkelgebied vinden. Winkelgebieden hebben een grote impact op de schoonbeleving van Nederlanders en middels deze verkiezing wil NederlandSchoon schoon hoog op de agenda zetten bij ondernemers en beheerders en hen meer betrekken bij het beheer van hun winkelgebied en de openbare ruimte.