Nieuws Actueel

Kerken zien amusementshal in Nijverdal niet zitten

De kerken in de gemeente Hellendoorn zijn tegen het plan van ondernemer en politicus Henri Geugies om een extra gok- en amusementshal in Nijverdal te vestigen. De elf kerkelijke gemeenten en parochie, verenigd in de Raad van Kerken, vinden dat zo’n plan op geen enkel wijze bijdraagt aan het welzijn van de bevolking.

Van onze redactie 22 januari 2016

Amusement stock pixabay

De kerken hebben in een gezamenlijk bijeenkomst besloten zich te verzetten tegen het plan van Geugies, de eigenaar van het café De Kachel en actief voor de Hellendoornse Onafhankelijke Partij (HOP). De gemeenteraad heeft een brief gekregen van de Raad van Kerken waarin gesteld wordt dat er naar een andere manier van ontspanning voor jeugd moet worden gezocht. Geugies heeft de raad gevraagd om de gemeentelijke verordening te veranderen zodat er niet één amusementshal, maar meer mogen worden gevestigd in de gemeente. Volgens hem ‘snakt de Nijverdalse jeugd’ daarnaar.

Opbouwende invullingSecretaris Adri Kodde van de Raad van Kerken: „Als die aanname juist is, dan zou gezocht dienen te worden naar een minder risicovolle en meer opbouwende invulling van de behoefte aan amusement. Een speelhal voor jongeren en een gokhal voor volwassenen zal op geen enkele wijze bijdragen aan het welzijn van de bevolking.” De Raad van Kerken wil in gesprek met de gemeente en meedenken over de vraag wat er voor ontspanning aan jongeren kan worden aangeboden. En dat is geen gokhal.

Geugies wil een speelhal voor jongeren van 15 tot 18 jaar met spelletjes en daarbij ‘een echte gokhal’ voor mensen van 21 jaar en ouder. De ondernemer reageerde gisteren dat hij niet op de hoogte is van de brief van de Raad van Kerken aan de gemeenteraadsleden en dat hij die eerst wil bestuderen.

Foto: Pixabay