Nieuws Actueel

Kiplekker de Beste verrast met zelfbedachte 'kippeling'

Na voormalige copyshop Simpel de Beste en ijssalon IJskoud de Beste is er nu restaurant Kiplekker de Beste in Amsterdam-Noord. Baas van het imperium Joop Jorna (69) is apetrots op de zaken en op zijn kinderen, die ze runnen. In het nieuwe restaurant op de hoek van de Waddenweg en de Nieuwendammerdijk in Amsterdam zijn de prijzen betaalbaar en is het vlees halal. "We willen dat iedereen zich hier welkom voelt," zegt Jorna tegen het Parool.

Eva Oosterveld | Foto: Charlotte Odijk 1 november 2016

Kiplekker de beste kippeling amsterdam

Door onverwachte eisen van de gemeente ging het kiprestaurant een maand later open dan gepland. Het geel en rood op de gevel moest plaatsmaken voor wit.

Gevel

Een buurtbewoner is boos over deze eis. "Bij de kruising staan winkels en voorzieningen in de exorbitantste kleuren, van donkergroen tot felrood, al jaren. De gevel van Kiplekker de Beste is nu saai wit, zo nietszeggend als het maar zijn kan in vergelijking met de kleurenpracht eromheen." Ook de afzuiginstallatie aan de zijkant van het pand moest van 'de Rupsjes Nooitgenoeg van het stadsdeel' minder opvallen en mat worden gemaakt.

Lekker

Jorna is desondanks optimistisch over de toekomst. "We hebben nu zes proefavonden gehad en mensen vonden de kip nergens zo lekker als bij ons."

Kippeling

Naast de reguliere kip staat er een chique hazentournedos op de kaart (met verse patat, saus en sla €19,50 of af te halen voor €15,50) en de zelfbedachte 'kippeling' (€4,50 of afhalen voor €3,50).