Nieuws Actueel

KKR-consortium doet overnamebod op fietsenbedrijf Accell gestand

Een investeerdersgroep onder leiding van het Amerikaanse KKR doet het overnamebod op fietsenfabrikant Accell, bekend van merken als Batavus en Sparta, gestand. Het bod wordt niet verhoogd en is daarmee onherroepelijk. Inmiddels is 77,8 procent van de aandelen Accell aangemeld bij het investeerdersconsortium.

ANP 9 juni 2022

ANP090622269 1

Met de deal is 1,6 miljard euro gemoeid. Eind vorige week eindigde de termijn waarop aandeelhouders hun stukken konden aanbieden. Eerder was al bekend geworden dat enkele grote aandeelhouders het bod te laag vonden. KKR en de andere kopers wilden zich verzekerd weten van 80 procent van alle aandelen om de overname te laten doorgaan, wat al een lagere drempel was dan de gebruikelijke 95 procent.

Accell, ook bekend van fietsenmerken Koga, Babboe en Lapierre, verwacht onder de hoede van de nieuwe eigenaren internationaal sneller te kunnen groeien. Als het bedrijf van de beurs gehaald wordt, zou het gemakkelijker zijn om vooraf flink te investeren in verdere uitbreiding op buitenlandse markten, waaronder de Verenigde Staten.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws