Nieuws Actueel

Klanten staan te trappelen in Scharendijke

De schappen in het nieuwe pand in Scharendijke worden gevuld, de oude super draait gewoon door, zo schrijft PZC. "Stress? Nee, echt niet. We lopen zelfs voor op schema.”

Esme Soesman | Foto: Dirk-Jan Gjeltema 24 mei 2016

Boodschappen 1065

Jannie Smits heeft andere hondenkluifjes in haar winkelwagen liggen dan gebruikelijk. "Maar die hebben ze nu even niet." Misschien niet zo gek in de laatste dagen van het bestaan van de Plussupermarkt op de huidige locatie in Scharendijke. Na decennialang aan de Dorpsstraat te hebben gezeten, verkast de grootgrutter naar een nieuw pand aan de Boutlaan.

NieuwsgierigTot en met zondag 13 uur draait het bedrijf op volle toeren door, om de nieuwe winkel dinsdagavond officieel te openen. "Ik heb er zin in", zegt de shoppende Janneke Vaane. "Ik ben er heel blij mee", reageert ook dorpsgenote Smits. De parkeermogelijkheden in de buurt van de huidige locatie zijn een ramp en de nieuwe winkel belooft een heel aantrekkelijke te worden. "Ja, ik ga wel even kijken na de opening hoor", klinkt het bijna in koor. Een paar gangpaden verderop doet Janine Kastelein een snelle boodschap. Eigenlijk heeft ze haast, maar met een vader die diverse Albert Heijns bestierde en na zelf vijf jaar een C1000 te hebben gehad in Hellevoetsluis kan ze het praten toch niet laten. "Dit is een fijne zaak. Ze hebben alles wat je nodig hebt en het personeel is altijd aardig. Ik ben wel nieuwsgierig naar de nieuwe zaak. Plussupermarkten heb je hier helemaal niet, maar wel veel in de buurt van Voorne-Putten. En dat zijn hele mooie winkels." De broers Michel en Richard Fennet, die samen aan het roer staan van de onderneming, leiden met bedrijfsleider Hans Verduyn in het nieuwe pand rond. Langs de ruimtelijk ogende verswarenafdeling, halfgevulde schappen en het magazijn waar producten kris-kras door elkaar voornamelijk chaos uitstralen. "Valt mee", stelt het trio gerust. De planning is strak en de werkzaamheden liggen zelfs voor op schema. "We hebben nu met alleen maar professionals te maken. Dat merk je goed."

Retailorganisatie Plus, die al vele verbouwingen achter de rug heeft, helpt de verhuizingsklus te klaren. Maar waar kan, zetten de Scharendijkse ondernemers doelbewust Schouwen-Duivelandse bedrijven in. Van bouw tot groenaanleg en schoonmaak. Die eilandelijke benadering zie je straks ook in de schappen terug; met vitrines die gevuld worden met producten van onder meer vleesboerderij Boot en Neeltje Jans. Andersom voelen ook klanten zich betrokken en staan veel mensen te trappelen om een kijkje te nemen, weet Verduyn. "Maar dit is natuurlijk ook wel de grootste werkgever op het dorp", verwijst hij naar de dik 60 medewerkers.